Vor timisorenii echipa de handbal feminin? Intrebare de duminica a la Robu

Cu probleme mari la echipa de fotbal și cu echipele de rugby, handbal masculin și baschet salvate in extremis, primarul Nicolae Robu are idei noi. Edilul își întreabă acum prietenii virtuali dacă vor ca municipalitatea să înființeze o echipă de… handbal feminin.

La Poli Timișoara sunt restanțe salariale de două luni, în condițiile în care Camera de Conturi Timiș a blocat, de jumătate de an, finanțarea clubului de la bugetul local. Echipa de rugby Timisoara Saracens a supraviețuit, în același interval, grație finanțării private și a reușit să prindă primăvara europeană. Handbaliștii supraviețuiesc ca prin miracol, iar BC Timișoara s-a transformat în ciuca bătăilor în prima ligă, după ce și-a pierdut, pe rând, cei mai valoroși jucători și antrenorul. Înființarea, la începutul lui noiembrie, a Sport Club Municipal și alocarea a circa 650.000 de euro de la bugetul local, până la finele anului, a adus o gură de oxigen pentru cele trei cluburi, dar viitorul nu este foarte roz.

Acesta este contextul în care, duminică, primarul Nicolae Robu a postat pe Facebook un nou sondaj a cărui temă este „Vrem echipă de handbal la Timișoara? Sunteți de acord să înființăm o echipă de handbal feminism, cu țintă marea performanță? Dacă da, clicuiți Like. Dacă nu, postați «Dislike»”. Edilul oferă câteva motive: „Handbalul feminin este foarte frumos; România a arătat în numeroase momente, prin echipa națională și prin câteva echipe de club, talentul deosebit al româncelor pentru handbal; Timișoara are un mare potențial feminin, pentru orice domeniu (…) timișorenii sunt iubitori de sport, mai ales de sporturi spectaculoase, cum este handbalul feminin; Municipalitatea Timișoara, cel puțin cu mine ca primar, este deschisă să susțină tot ce înseamnă sport de performanță”. Robu mai spune și că, „în curând, vom avea o nouă sală polivalentă, deci condiții bune de pregătire și găzduire a meciurilor”. Aceasta e în construcție de… cinci ani, fiind în proprietatea Politehnicii. Din 2013 a fost luată în coproprietate de primărie, care a investit până acum aproape 15 milioane de lei. Firma care a câștigat licitația este în insolvență, se lucrează cu țârâita, iar un termen ferm de finalizare nu poate fi asumat.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

9 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

12 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

12 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

13 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

13 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

13 ore ago