Categories: Primăria Timişoara

Haosul continua in Calea Sagului: Marele Stat Major inca nu e de acord cu devierea liniei 7 / FOTO

Șanse minime ca interminabilele cozi de mașini de pe Calea Șagului, sensul spre Moravița, să se termine în acest an. Avizul de la Marele Stat Major al Armatei, fără de care nu pot fi mutate liniile de tramvai, nu pare să fi ajuns încă la Timișoara. Ar exista totuși aprobare de la Mediu, pentru mutarea stației de măsurare a aerului.

La începutul lunii decembrie, primarul Nicolae Robu recunoștea că devierea traseului liniei 7 tramvai a fost oprită. Pe lângă lipsa unui acord de la Ministerul Mediului, pentru mutarea stației de măsurare a aerului, nu fusese emis nici aviz de la Marele Stat Major al Armatei, despre care nici măcar nu se știa că este obligatoriu. „Am dat dispoziții de oprire a lucrărilor până se obțin avizele, și de la Marele Stat Major al Armatei, și de la Mediu, pentru mutarea stației de mediu (…) A mai apărut un lucru bizar, că în anul 2015, nu poți să faci așa ceva, extinderea unei linii de tramvai, fără aprobarea Marelui Stat Major, din considerente de apărare (…) Se pare că nu s-a știut legislația, dosarul l-au întocmit cei de la NEPI, dar cei de la Urbanism aveau sarcinile să verifice tot ce trebuie. A fost o scăpare de cei de la Urbanism”, declara edilul.

Între timp, șoferii care vor să traverseze Calea Șagului trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, pentru că, în anumite momente ale zilei, e nevoie și de 45 de minute ca să ajungi de la Piața Iuliu Maniu până la pasaj. Lucrurile nu vor intra în normal prea curând. „Mi-a spus un reprezentant NEPI că s-a obținut aprobarea pentru mutarea stației, dar nu pentru translatare, cum s-a cerut, ci pentru mutarea ei într-o locație învecinată. L-am trimis să ia legătura cu cei de la Direcția de Mediu și Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse, pentru a vedea care este locul cel mai potrivit în zonă. Asta se rezolvă”, ne-a declarat primarul Nicolae Robu. Veștile proaste vin însă dinspre armată. „Promisiunea era că într-o săptămână are loc o ședință la Marele Stat Major și că se va da aprobare. Nu sunt motive să nu se dea. Nu a venit însă nimic”, mai spune edilul. În zonă se lucrează însă, chiar duminică la prânz muncitorii fiind la posturi. „Nu știu ce se lucrează acolo, poate că a venit (n.r. avizul) și nu știu eu”, afirmă Robu. Între timp, cozile de mașini de pe Calea Șagului continuă să scoată din minți șoferii… Chiar și duminica la prânz.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

6 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

6 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

12 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

12 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

13 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

14 ore ago