Situație complicată pe Calea Șagului, unde încă nu e gata devierea liniilor de tramvai către mallul NEPI. Statul Major General al Armatei a avizat lucrarea, însă ea nu poate fi încheiată, în condițiile în care Ministerul Mediului nu este încă de acord cu mutarea stației de monitorizare a aerului, aflată acum exact pe mijlocul șoselei.
Lucrările de reamenajare a Căii Șagului, pe porțiunea dintre str. Ana Ipătescu și pasajul CF au început în august 2015. Întâi a fost amenajat un nou sens giratoriu care să faciliteze accesul mașinilor către viitorul mall, iar apoi s-a trecut la devierea liniei 7 tramvaie. Aceasta va face o „buclă” de pe traseul actual, de pe str. Ana Ipătescu, și va ajunge chiar la centrul comercial. Lucrările sunt suportate din fondurile investitorului sud-african și au înaintat în ritm alert. S-au oprit însă în… două avize, iar pe Calea Șagului s-au format, pe sensul spre Moravița, cozi uriașe de mașini. „Noi am dat dispoziții de oprire a lucrărilor până se obțin avizele, și de la Marele Stat Major al Armatei, și de la Mediu, pentru mutarea stației de mediu (…) A mai apărut un lucru bizar, că în anul 2015, nu poți să faci așa ceva, extinderea unei linii de tramvai, fără aprobarea Marelui Stat Major, din considerente de apărare. Lucrarea stă pe loc, cu toate consecințele de rigoare. Să sperăm că se va aproba cât mai rapid și și vor da acordul repede (…) Se pare că nu s-a știut legislația, dosarul l-au întocmit cei de la NEPI, dar cei de la Urbanism aveau sarcinile să verifice tot ce trebuie. A fost o scăpare de cei de la Urbanism, care au interpretat că este vorba despre o singură extensie”, explica, în decembrie, primarul Nicolae Robu.
Vestea bună este că, în sfârșit, a sosit aprobarea de la Armată. „Statul Major General avizează favorabil proiectul tehnic pentru realizarea obiectivului de investiții «Amenajare bulevard Calea Șagului carosabil și linie de tramvai, tronson cuprins între intersecția cu str. Ana Ipătescu și pasaj peste CF», pe terenul situat în intravilanul municipiului Timișoara, Calea Șagului (…) în vederea obținerii autorizației de construire conform documentației tehnice depuse de beneficiar: Primăria Municipiului Timișoara. Avizul este condiționat de respectarea cu strictețe a limitelor amplasamentelor și soluțiilor tehnice de realizare prevăzute în documentație și neafectarea sub nicio formă a activităților militare, terenurilor, construcțiilor sau instalațiilor de orice fel aflate în administrarea Ministerului Apărării Naționale”, se precizează în actul ajuns la Primăria Timișoara. Vestea proastă este că lucrurile sunt în ceață în ceea ce privește mutarea stației de monitorizare a calității aerului. Aceasta este proprietate a Ministerului Mediului, iar la Timișoara există deja un precedent. Este vorba de agregatul care era amplasat în Piața Libertății. Procedura de mutare a acestuia a durat nu mai puțin de un an, fiind extrem de anevoioasă.
Primarul Dominic Fritz a anunţat că în anul pe care abia l-am început va avea…
ADID Timiș informează utilizatorii serviciului de salubrizare din zonele 0 Ghizela și 1 Timișoara despre…
Primăriile comunelor Pilu şi Grăniceri din judeţul Arad au emis toate autorizaţiile necesare pentru construirea…
În cursul dimineții de 9 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș…
Comuna Moşniţa Nouă va primi peste şase milioane de lei în cadrul unui program educaţional…
Meteorologii anunţă ploi, începând de vineri dimineaţă, în zona joasă din Banat, Crişana şi Moldova,…