Categories: Sănătate

CJ Timis s-a razgandit. In loc sa cumpere un elicopter SMURD, il ia pe cel de la Arad

În câteva luni, în curtea Spitalului Județean Timișoara va exista un elicopter SMURD. Asta promit reprezentanții Consiliului Județean Timiș, care au decis să renunțe la ideea de a cumpăra un elicopter, așa cum s-a spus inițial, urmând să fie adus cel de la Arad, la Timișoara.

Ideea de a cumpăra un elicopter SMURD pentru Spitalul Județean, a fost înaintată în Consiliul Județean la final de 2015. Între timp lucrurile s-au schimbat, iar ideea cumpărării unei aeronave pentru transportul pacienților a fost abandonată și asta pentru că Timișoara ar avea deja un elicopter. Conform declarațiilor lui Titu Bojin, președintele CJ Timiș, elicopterul SMURD de la Arad, care într-o primă fază a fost repartizat orașului de pe Bega, va fi mutat la Timișoara. Liderul consiliului județean a mai a spus că aeronava a fost ținută până acum la Arad deoarece la Timișoara nu existau condițiile necesare pentru aterizare, garare și întreținere. Totuși, în aproximativ trei luni problema se va rezolva. „Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Am vorbit cu domnul secretar de stat Arafat, am făcut pista, urmează să facem și celelalte amenajări pentru gararea elicopterului. În aceste condiții vom mări la cinci numărul de ambulanțe care vor fi cumpărate de consiliul județean. În loc să cumpărăm un elicopter vom mări numărul de ambulanțe până la cinci – șase, în loc de două”, a declarat Titu Bojin. Mai mult, liderul CJ Timiș speră ca până la 1 martie elicopterul să fie în Timișoara: „În momentul în care noi am eliberat să nu fie niciun impediment la aterizare, decolare și vom reuși să facem demersurile necesare pentru avize, atunci eu spun că la 1 martie elicopterul poate fi aici. În principiu, nu mai intră în discuție achiziționarea unui elicopter. Am vorbit cu domnul Arafat și nu puteau să rămână două elicoptere pe această zonă. Îl duceau în altă parte. Dacă tot există elicopterul și putem lua mai multe salvări, atunci este în avantajul nostru, cumpărăm mai multe salvări. Nu se pune problema dacă este al nostru sau nu elicopterul, a fost luat pe Timiș”, a mai spus Bojin.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră

În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1…

7 ore ago

Dumbrăviţa vrea să se salveze în Vinerea Mare

Divizionara secundă de fotbal CSC Dumbrăviţa se pregătește de ultima deplasare din actualul sezon de…

8 ore ago

Juniorii 2 de la Poli merg la turneul final de opt echipe la handbal

Echipa de juniori 2 a SCM Poli Timişoara a încheiat meciurile din Grupa Valoare 4.…

9 ore ago

În piețele Doina și 700 se vor face reparații

Municipalitatea timișoreană anunță că în două dintre piețele din oraș vor fi executate o serie…

13 ore ago

Deputatul FDGR Ovidiu Ganţ: Pentru mine echipa câştigătoare pentru Timişoara şi Timiş este Dominic Fritz – Alfred Simonis

Timişoreanul Ovidiu Ganţ, deputat din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), afirmă că…

14 ore ago

Investiţii importante în campusul verde şi inteligent al UPT din inima Timişoarei

Paşi concreţi pentru un campus cu adevărat al viitorului. Anul 2023, în care s-au aniversat…

15 ore ago