Categories: Partide

Scandal monstru in MP Timis, pe motiv de Dorin Candea

Organizația Timiș a Mișcării Populare stă pe un butoi de pulbere, după ce s-a aflat că fostul condamnat penal Dorin Cândea va fi primit în partid. Mai mulți lideri au amenințat cu plecarea, iar secretarul general a fost dat afară după ce a organizat o ședință în care s-a dat un veto primirii lui Cândea.

Vestea că un personaj dubios precum Dorin Cândea va fi primit în MP Timiș a produs o adevărată revoltă în organizație. Mai mult, fostului PSD-ist – chiar dacă n-a avut carnet de membru – i se pregătește o funcție importantă în filială, precum și un loc considerat eligibil la alegerile parlamentare. (Rămâne de văzut dacă MP Timiș mai trece pragul electoral, inclusiv la alegerile locale, cu o astfel de achiziție!). Marți, secretarul genereal al PM Timiș, Caiță Panici, a organizat o ședință a Consiliului Executiv Județean, în cadrul căreia a fost luată decizia ca Dorin Cândea să nu fie primit în partid. A doua zi, președintele organizației, Roxana Iliescu, a reacționat și l-a revocat din funcție pe Panici. Printr-un comunicat de presă, Iliescu a anunțat că ședința de marți a fost nestatutară, iar Panici ar fi încălcat grav regulile din partid. Mai mult, revocarea a fost aprobată imediat de Consiliul Executiv Național al MP. Cel puțin așa susține Iliescu.

Contestatarii susțin, în schimb ,că primirea lui Cândea ar fi, de fapt, nestatutară, acesta trecând prin mai multe partide, plus are două condamnări la închisoare, chiar dacă i-a fost șters cazierul. Printre revoltați se numără și vicepreședintele MP Timiș, Liviu Mihăilescu. „Consiliul Executiv Judeţean Timiş refuză categoric asocierea cu acest personaj controversat, cu o istorie politică încărcată cu fapte penale şi legături cu PSD Timiş. În acest caz, d-ra Iliescu va merge la braț cu domnul Cândea unde dorește. În MP Timiș, Cândea nu are ce căuta. Avem un CEJ in care s-au tranșat lucrurile asupra acestui individ”, a postat Mihăilescu, pe pagina sa de Facebook. „Nu asta s-a discutat la Bucuresti! MP este un partid nou, fără infractori. Elena Udrea a înțeles că trebuie să renunțe momentan, avem de recuperat un handicap de imagine, iar acum vine Roxănica cu Cândea la butonieră! Îmi este rușine de calitatea mea de simplu membru MP! Să plece Roxana la PSD, ar fi mai simplu”, a postat un alt membru MP Timiș.

Se pare că singura susținătoare a lui Cândea este Roxana Iliescu. Chiar și ea recunoștea însă că reacțiile au fost mai mult negative. „Am primit foarte multe telefoane pe tema aceasta, foarte multe mailuri, foarte multe informații”, afirma Iliescu, marți, pentru deBanat, în timp ce se ducea cu Cândea la o ședință la nivel național a MP. Cu toate acestea, ea pare dispusă să dea foc la filială, doar pentru a-l avea alături pe fostul penal.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

5 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

6 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

7 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

9 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

14 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

14 ore ago