Categories: Partide

Tariceanu: Singurii liberali din Romania suntem noi, dupa alegeri continuam colaborarea cu PSD

Nu îi avantajează, dar liberalii democrați ai lui Călin Popescu-Tăriceanu merg singuri la alegerile locale și parlamentare. Ei speră să atragă electoratul liberal, care nu are cum să se simtă reprezentant de PNL. Apoi, ușa este deschisă pentru o colaborare cu PSD, pe modelul „USL reîncărcat”.

În România există un singur partid liberal! Nu cel care se numește așa, ci formațiunea politică pe care o conduce Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta este și motivul pentru care ALDE va încerca marea cu degetul și va merge pe liste proprii la alegerile din acest an. „Noi considerăm că în acest moment pe scena politică există un singur partid liberal şi acela suntem noi. PNL nu mai este un partid liberal, au cu totul şi cu totul alte valori (…) În România există un electorat liberal care are nevoie de o reprezentare politică. Un electorat care îmbrăţişează valorile şi principiile (…) Sigur că sunt unii care vor continua să voteze cu PNL, datorită siglei şi valorii istorice pe care o are acest partid, dar cei care sunt serios ancoraţi în lucruri serioase vor vedea că PNL nu mai este ceea ce a fost, mai ales după unificarea cu PDL. Acesta este motivul pentru care noi considerăm că trebuie să mergem singuri în alegeri”, a explicat Călin Popescu-Tăriceanu. Acesta susține, pe de altă parte, că alegerile în două tururi ar avantaja ALDE, dar nu sunt utile „din punct de vedere politic și pentru sănătatea democrației”.

Fostul premier admite însă că, după alegerile locale, va fi nevoie de constituirea unor alianțe care să asigure funcționarea consiliilor locale și judeţene. Spre cine se îndreaptă preferințele ALDE? „Nu vreau să generalizez, nu seamănă situaţia de la Timişoara cu cea de la Piatra Neamţ, dar avut discuții de mai mult timp cu PSD în acest sens. Nu văd niciun fel de obstacol major pentru ca colaborarea politică pe care am avut-o în cadrul guvernului Victor Ponta (…) colaborarea din vechiul USL să continue”, a mai spus Tăriceanu. ALDE Timiș nu se grăbește totuși să-și prezinte candidatul la Primăria Timișoara. Asta, pentru că, susține același Tăriceanu, „persoanele cu notorietate pot fi anunțate și mai târziu”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

3 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

4 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

9 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

10 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

10 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

12 ore ago