Fosta crama din Piata 700 se redeschide! Primaria va lua 10.000 euro chirie lunara

Din martie, Primăria Timișoara va începe să facă, în sfârșit, ceva bani de pe urma Restaurantului Cramă din Piața 700. Acesta a fost câștigat la licitație în 2015, investitorul având termen șase luni să deschidă afacerea. În ultimii trei ani, municipalitatea n-a încasat un leu pentru spațiul ultracentral.

În vara lui 2015, Primăria Timișoara a scos la licitație spațiul cunoscut sub denumirea de „Restaurant Crama 700, cu grădina de vară”. Acesta era într-o stare deplorabilă. El fusese închiriat, în 2007, Fundaţiei Academice Culturale Timişoara (FACT), pentru un „centru cultural”. Localul a ajuns în folosința unei societăți comerciale având ca acţionar unic chiar FACT, pentru activităţi de alimentaţie publică şi spectacole, banii urmând să finanțeze diferite acțiuni ale fundației. Contractul de închiriere cu primăria a expirat în 2012, dar abia în 2014 FACT a eliberat spațiul. S-a vorbit, la vremea respectivă, chiar despre deschiderea unei miniberării, unde băutura să fie produsă chiar la fața locului. Crama şi grădina de vară, având o suprafaţă totală de 1.175 de metri pătraţi, au fost adjudecate la o chirie de 9.738,75 euro. Prețul de pornire a fost de 10 euro/mp/lună pentru restaurant, respectiv 5 euro/mp pentru grădina de vară.

A existat un singur ofertant, SC Trei Dion Pizza SRL, care a oferit 10,5 euro/mp/lună pentru cramă şi 5,25 euro/mp/lună pentru grădină. Primăria nu a încasat însă niciun leu până acum pentru acest spațiu. Conform contractului încheiat între cele două părți, „chiria începe să curgă din momentul în care locatarul își începe desfășurarea activității economice în spațiu, dar nu mai târziu de 6 luni de la data predării/primirii spațiului”, după cum au precizat, pentru deBanat.ro, reprezentanții PMT. Procesul verbal este datat 24 septembrie 2015, astfel că, teoretic, într-o lună, noul local ar trebui deschis, iar banii să înceapă să vină spre primărie. Mai trebuie spus că valoarea garanției de bună execuție a fost stabilită la peste 58.400 euro, iar contractul a fost încheiat pe o perioadă de 5 ani. Firma care a câștigat licitația deține și un cunoscut restaurant cu specific italian pe strada pietonală Mărășești.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

36 de minute ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

36 de minute ago

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

49 de minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

58 de minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

2 ore ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

14 ore ago