Categories: Primăria Timişoara

Piata de caini se muta din Balcescu, dar nu chiar acum! Proiectul a ramas pe dinafara la plen

Haosul din plenul de marți seară al CL Timișoara a lăsat pe dinafară un proiect pe care îl aștepta multă lume. Este vorba despre mutarea târgului de animale de companie din spațiul insalubru al pieței agro-alimentare din zona Bălcescu, în zona stadionului.

Proiectul a fost inițiat de consilierul PSD Romanița Jumanca. Ea solicită, de circa un an și jumătate, găsirea unui spațiu civilizat pentru funcționarea, în condiții decente, a târgului de animale de companie. În prezent, acesta se desfășoară, duminică, în piața agro-alimentară din zona Bălcescu, în niște condiții absolut deplorabile. Proiectul a apărut pe poziția a opta a ordinii de zi suplimentare și, teoretic, n-ar fi existat motive să nu treacă. „Locul în care își desfășoară activitatea această piață în momentul de față este încadrat de spații verzi, locuințe și societăți comerciale, nefiind potrivit. Am primit multe sesizări cu privire la aglomerația și deranjul care se produc pe perioada funcționării acestei piețe, așa că mutarea acesteia, în cel mai scurt timp, este oportună”, spunea, înainte de plen, Laura Koszegi, directorul Direcției Clădiri Terenuri și Dotări Diverse a PMT.

În Piața Bălcescu am putut vedea o atmosferă de lumea a treia. Am tot sperat că vom putea să amenajăm spațiul din Piața Mehala pentru mai multe piețe necesare Timișoarei – mașini, animale și așa mai departe. Totuși, nu are rost să prelungim situația actuală, iar duminica s-ar putea foarte bine organiza piața de câini pe platoul din vecinătatea Casei Tineretului, în zona folosită miercurea și sâmbăta pentru piața volantă”, a explicat și primarul Nicolae Robu. Ședința de plen s-a prelungit însă aproape cinci ore, iar la final, într-un haos general, în care era greu de priceput ce se întâmplă, consilierii PSD au anunțat că nu votează, de pe „suplimentare”, decât anumite proiecte. Printre acestea nu s-a numărat și cel inițiat de colega lor. El va fi probabil reintrodus pe ordinea de zi a viitorului plen.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii, amendată de 25.000 de lei, pentru mizerie

Societatea care deține parcarea de pe Calea Circumvalațiunii a fost sancționată de poliţiştii locali cu…

4 ore ago

Trezește-te! E timpul să dormi. IKEA prezintă șase elemente de bază pentru un somn bun

V-ați gândit vreodată dacă somnul pe care îl aveți vă oferă toate condițiile necesare unei…

5 ore ago

Vizită la cel mai înalt nivel din landul Bavaria, la Primăria Timișoara

Primăria Timișoara a fost vizitată, vineri, de către Ulrike Scharf, ministru de stat în cadrul…

5 ore ago

A fost semnat contractul pentru studiul de fezabilitate. Se vor amenaja peste 1.800 kilometri de piste de biciclete

Regiunea Vest va oferi celor care doresc să pedaleze 1.800 de kilometri de piste special…

6 ore ago

Spectacolele lunii septembrie la Teatrul Național Timișoara

În acest sfârșit de săptămână, mai exact, sâmbătă, 7.09, în Sala Mare a Teatrului Național,…

7 ore ago

Se deschide circulația pe Centura Sud/FOTO

Marți, cel târziu miercuri, pe Centura Sud se va putea circula. Traseul va oferi conexiunea…

8 ore ago