Categories: Primăria Timişoara

Primaria ia Mercedesuri de 3,3 milioane de euro! In trei ani vom avea 20 de autobuze noi

Peste 3,3 milioane de euro va plăti, în următorii trei ani, Primăria Timișoara, pentru o nouă „flotă” de… Mercedesuri. Este vorba despre 20 de autobuze de capacitate mică și un autocar. Licitația organizată de PMT a avut un singur ofertant, și anume firma germană.

Pe 20 iunie 2015, Primăria Timișoara a publicat pe SEAP anunțul de participare privind un „acord-cadru privind furnizarea a 20 bucăți autobuze de capacitate mică, Euro 6, cu podea coborâtă, destinate transportului urban de călători, și a unui autocar Euro 6 destinat transportului de persoane pentru trasee comunitare”. Ofertele puteau fi depuse până în august 2015, dar câștigătorul licitației a fost anunțat abia în… februarie 2016. Este vorba despre Mercedes Benz Romania SRL, care a oferit un preț mai mic cu aproximativ 300.000 de lei decât cel estimat inițial. Suma totală pe care primăria o va plăti pentru aceste mijloace de transport în comun este de 12,46 milioane de lei, fără TVA, contractul între cele două părți fiind valabil timp de trei ani. În acești bani intră și costurile cu întreținerea.

Conform contractului, „se vor încheia trei contracte subsecvente, fiecare la un interval de maximum 12 luni, astfel: primul contract subsecvent va prevedea furnizarea minimum 1 bucată și maximum șase autobuze capacitate mică și: minimum 1 bucată – maximum o bucată autocar Euro 6 (…); al doilea contract subsecvent va prevedea furnizarea minim 1 bucată și maximum șapte autobuze capacitate mică (…); al treilea contract subsecvent va prevedea furnizarea minim 1 bucată și maximum șapte autobuze capacitate mică”. Aceasta va fi prima achiziție de mijloace de transport în comun noi făcută 100% în mandatul Robu. Autobuzele și troleibuzele care circulă deja sunt contractate în mandatele lui Gheorghe Ciuhandu, iar tramvaie reabilitate sunt numai două, garniturile stând un an în fabricile din Arad și Pașcani. În 2016 sunt așteptate totuși alte șapte tramvaie modernizate.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

16 minute ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

4 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

7 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

7 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

9 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

9 ore ago