L-a „pocnit” pe Dan Diaconu, dar l-a lăudat pe Traian Stoia. Primarul Nicolae Robu susține că nu-și poate menaja nici măcar cel mai apropiat colaborator, dacă lucrurile nu merg „așa cum trebuie”. Deși l-a menționat într-o notă internă în care vorbește despre „neglijență” și „incompetență”, edilul spune că… acuzele nu-i sunt adresate direct lui Diaconu.
La începutul lunii februarie, primarul Nicolae Robu a emis o notă internă către viceprimarul Dan Diaconu, șeful Direcției Urbanism, Sorin Ciurariu, și cel al Biroului Sport-Cultură, Mihai Costa. „Îmi exprim mâhnirea că programele pentru Timișoara și timișoreni «20 de baze sportive în cartiere» și «4 bazine de înot în cartiere» au fost tratate de dv. cu o asemenea neglijență, încât nici până la această oră, după aproape patru ani de mandat și la cca trei ani de când v-am cerut cu insistență să faceți demersurile necesare implementării lor, niciunul din elementele lor (…) nu a fost demarat (…) Vă atrag atenția că în data de 1.03.2016 voi face o analiză a responsabilității și voi aplica sancțiunile prevăzute de lege – pentru incompetență, neglijență în serviciu etc., de la caz la caz – celor vinovați”, a scris edilul în nota internă.
Robu își lovește astfel principalul colaborator, pe „vicele” Dan Diaconu. Asta, în condițiile în care, de la votarea bugetului încoace, l-a lăudat, și nu o dată, pe celălalt viceprimar, social-democratul Traian Stoia. „Nu sunt personalizate (acuzele – n. r.), sunt pe toată zona de răspunderi. Toți cei implicați sunt nominalizați. Ei să-și lămurească lucrurile și să scoată proiectul din impas, nu pot eu să fac singur totul. Au termen până la 1 martie să-mi prezinte cum stau lucrurile. Dan Diaconu îmi este cel mai apropiat om din primărie, fără îndoială, dar asta nu înseamnă că, dacă pe un anumit proiect, lucrurile nu merg așa cum ar fi trebuit, iar în ansamblul de oameni implicați este și el prezent, pe el îl pun deoparte. Nu pot să-l pun deoparte”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Timișoarei.
Realizarea celor 20 de terenuri de sport și a patru bazine de înot în cartiere este unul dintre proiectele mult trâmbițate în ultimii patru ani. Până acum s-a stabilit doar unde ar putea fi amplasate trei din cele patru baze sportive: în Calea Buziașului (străzile Recoltei – Legumiculturii), în zona Dâmbovița, pe strada Paul Constantinescu, și în Calea Lipovei, str. Silistra. Primul proiect prevede un stadion cu o tribună de 5.000 de locuri, un teren de sport multifuncțional, dar și o bază sportivă de înot, compusă dintr-un bazin de înot acoperit și unul în aer liber, care iarna ar putea deveni patinoar. Celelalte două vor avea doar teren de sport și bazine de înot. Viceprimarul Dan Diaconu a explicat, pentru deBanat.ro, că mai este nevoie de două PUZ-uri, care trebuie votate în plen, dar și de unificarea unor parcele de teren, chestiuni care cad în sarcina Direcției Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse a PMT. Conform ultimei organigrame, votate în toamna lui 2015, Direcția Clădiri, Terenuri și Dotări Diverse este în subordinea administratorului public Sorin Drăgoi.
O porțiune din Calea Urseni, care se află în administrarea comunei Giroc, ar urma să…
Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara anunță că în perioada 19 noiembrie – 20 decembrie,…
Universitatea de Vest Timișoara a organizat, la București, în perioada 11-13 noiembrie, a treia ediție a…
Români vor merge duminică la vot pentru a-și exprima opțiunea pentru președintele României, fiind programat…
Lansat în 2013 în România, VESSMARY este un concept dedicat evidențierii feminității în toate formele…
În Policlinicile Regina Maria pacienții au acces la consultații și analize gratuite, decontate prin Casa…