Categories: Cultura

Bookfest, la Timisoara: Citesti mult, platesti putin! / FOTO

Iubitorii de carte din Timișoara sunt invitați să se bucure de o nouă ediție a deja cunoscutului târg Bookfest. Cei care vor trece pragul evenimentului vor avea la dispoziție mii de volume din care să aleagă, reduceri de prețuri, lansări de carte, sesiuni de autografe și multe alte surprize.

La Centrul Regional de Afaceri are loc, până duminică, cel mai mare târg de carte, Bookfest. Aici vor avea loc o mulțime de lansări de carte, concerte, o proiecție de film, dar și dezbateri. Cel mai importante sunt însă miile de volume care vor putea fi cumpărate la preț redus. „Am ajuns la cea de-a cincea ediție a Bookfest și e cred că e o bucurie pentru toți cetățenii orașului care iubesc cartea să se întâlnească cu un număr mare de edituri, să se întâlnească cu titluri extraordinare, invitați de mare valoare care vor fi în aceste zile prezenți în Timișoara, dar și cu evenimente conexe excelente. E un număr impresionant de titluri (…) Există și un program de reduceri substanțial, care poate să atragă foarte multe persoane. Am făcut un tur foarte scurt și am văzut standuri ale unor edituri care au fost prezente și anul trecut, dar și unele noi. Îmi permit să stau vreo 20 de minute, ca să fac și achizițiile de rigoare”, a spus viceprimarul Dan Diaconu, prezent la deschiderea Bookfest.

Pasionații de literatură care vor trece pe la târg vor putea participa la câteva acțiuni foarte importante. Spre exemplu, joi se va proiecta filmul „Fiul lui Saul”, peliculă care a obținut premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Tot joi, va avea loc și dezbaterea „Discursul negaționist în mediile intelectuale”, la care participă prof. univ. dr. Victor Neumann și conf. univ. dr. Florin Lobonț. Vineri va fi lansată cartea „Vineri seara într-o vale cu lupi” de Nicolae Strâmbeanu. Sâmbătă, Mircea Cărtărescu va fi prezent la Bookfest Timișoara, unde va lansa romanul „Solenoid”. De asemenea, sâmbătă, va avea loc o sesiune de autografe susținută de timișoreanul Igor Bergler, autorul romanului „Biblia Pierdută”, cea mai vândută carte românească a ultimilor 20 de ani. Sâmbătă, seria evenimentelor Bookfest continuă cu lansarea volumului „Exerciții de apropiere. Interviuri, dialoguri” de Eugen Bunaru, dar și cu două concerte. „Sunt cele mai proaspete apariții și nu trebuie să uităm că unele dintre cărțile care sunt aici sunt în premieră la Timișoara, de exemplu «Solenoid». Mircea Cărtărescu ajunge la noi după cinci ani în care nu a putut fi prezent și va fi aici sâmbătă. Avem mai mult expozanți, cu siguranță avem mai multe titluri pentru copii, iar aceste titluri sunt la prețuri competitive. Din păcate nu toate persoanele pot să dea bani pe cărți, dar în acest loc cărțile pot fi găsite la prețuri mici, cu reducere sau la prețuri fixe”, a declarat directorul executiv Bookfest, Mihai Mitrică. Intrarea la eveniment este liberă, iar organizatorii se așteaptă la cel puțin 15.000 de vizitatori. Lista completă de evenimente Bookfest poate fi consultată aici.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Jurnal de campanie (9). Primarul candidat din Giarmata, Claudiu Mihălceanu, câştiguri din pariuri de şase ori mai mari decât venitul din salarii!

Intuiţie, noroc, informaţii, ponturi? Sau câte puţin din fiecare. Cert este faptul că actualul primar…

O oră ago

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

19 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

22 de ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

22 de ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

23 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

23 de ore ago