Categories: Timp liber

Distractia e la fel de mare si cu… mai putin alcool! Responsible Party Week la Timisoara

Studenții din Timișoara sunt invitați să ia parte la un eveniment… altfel. Este vorba despre o petrecere care va încerca să-i determine pe invitați să consume alcool în cantități mai mici. În spatele inițiativei se află Erasmus Student Network Romania.

Responsible Party Week este o campanie care se concentrează asupra diminuării consumului de alcool în rândul studenților și responsabilizarea acestora în ceea ce privește consumul excesiv. Campania se derulează în perioada 21 – 27 martie, iar pe 24 martie va ajunge la Timișoara. Petrecerea va avea loc de la ora 20, în Scârț Loc Lejer. „Obiectivul proiectului face referire la reducerea consumului neadecvat și excesiv de alcool. Mesajul principal al proiectului se referă la: consum moderat, «Nu conduce după ce bei!», «A mânca nu înseamnă a trișa!», precum și alternarea băuturilor cu sucuri și apă. ESN România își îndreaptă toată atenția, efortul și energia către proiectul «Responsible Party Week», prin implicarea fiecărei secțiuni ESN din România în organizarea unor petreceri lipsite de primejdii, prin prevenirea și informarea studenților Erasmus+ și celor români asupra pericolului la care sunt supuși în urma consumului excesiv de alcool”, au transmis reprezentanții Erasmus Student Network Romania.

Pentru evenimentul din acest an a fost aleasă și o temă, respectiv „Îndrăznești să…?”. Concret, participanții vor fi provocați să participe la diferite jocuri și activități creative. Organizatorii petrecerii de la Scârț au pregătit surprize și de premii, în speranța că tinerii vor consuma alcool în cantități mici sau chiar deloc. La dispoziția participanților va fi și o aplicație care le va măsura alcoolemia. Pentru ca evenimentul să poată fi urmărit și pe rețelele de socializare, studenții care se vor distra la Responsible Party Week sunt rugați să folosească hashtag-urile #RPweek, #BustTheHangover, #ESNRomania și #THISisESN.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

6 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

9 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

10 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

11 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

11 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

13 ore ago