Categories: Primăria Timişoara

Inca doua tramvaie Armonia vor ajunge la Timisoara in mai! Pana la finele anului ar trebui sa fie 12

Încă două tramvaie reabilitate ar trebui să ajungă la Timișoara, de la Pașcani, în luna mai. Asta, în condițiile în care fabrica de la Arad a anunțat inițial că nu poate livra nicio garnitură înainte de venirea toamnei. În total, conform contractului, în acest an, ar trebui să fie reabilitate 12 tramvaie.

În primăvara lui 2014, Electroputere VFU Pașcani și Astra Vagoane Arad au câștigat licitația privind reabilitarea tramvaielor din Timișoara. Aceasta prevede reabilitarea, într-o perioadă de patru ani, a 30 de garnituri, la prețul de 480.000 de euro per bucată. Până acum, la Timișoara au ajuns, din vara lui 2015, numai două tramvaie. Între timp, alte tramvaie au intrat în fabrici pentru reabilitare. „Contractul subsecvent de șapte tramvaie – șase la Pașcani și unul la Arad – are dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare la 21 septembrie 2015, cu termen de finalizare un an, conform acordului cadru. Din discuțiile cu directorii sunt promisiuni că vor fi terminate, până în luna iunie ”, spunea, la finele anului trecut, primarul Nicolae Robu. Conform acestuia, există și un alt contract, care vizează cinci tramvaie.

„După informațiile pe care le-am primit, cei din Pașcani s-au angajat că termină două tramvaie în iunie. Pe parcursul lunii mai s-au angajat să ne transmită două gata, iar cei din Arad la început au spus că abia la toamnă, după care și-au revizuit poziția. A avut loc o discuție între ei și cei din Pașcani, pentru că ei colaborează, a mers o delegație din Pașcani la Arad”, a declarat, pentru deBanat.ro, primarul Timișoarei. „Aceste tramvaie sunt noi, nu este vorba de o reabilitare în sensul de cârpăceală (…) s-a păstrat doar şasiul, care evident a fost recondiţionat. În rest, roţile, osiile, suspensia, continuând cu acţionarea, cu toată caroseria, absolut totul, e nou. Există încălzire la fiecare scaun, climatizare, supraveghere video, Internet wireless, informare audio-video cu mijloace moderne, practic există tot ce au doar acele tramvaie noi, care costă două milioane de euro bucata”, explica primarul Timișoarei în iulie 2015, când au ajuns în orașul de pe Bega primele două tramvaie, denumite „Armonia”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

3 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago