Categories: Economic

La vara: termen optimist pentru a merge cu tramvaiul la mallul din Calea Sagului!

Mallul din Calea Șagului s-a deschis oficial și, teoretic, conform pliantelor distribuite în oraș, ați putea ajunge la cumpărături și cu tramvaiul. Practic însă, deși liniile sunt „trase” până în curtea noului centru comercial, va mai dura până când vor fi și folosite. Totul depinde de o semnătură de la Bruxelles, despre care primarul Nicolae Robu crede că va veni în câteva săptămâni.

Lucrările de reamenajare a Căii Șagului, pe porțiunea dintre str. Ana Ipătescu și pasajul CF, au început în august 2015 Întâi a fost amenajat sensul giratoriu către viitorul mall, iar apoi s-a trecut la devierea liniei de tramvai. Aceasta va face o „buclă” de pe traseul actual, de pe str. Ana Ipătescu, și va ajunge în „curtea” centrului comercial. Întreaga investiție este plătită de investitorul sud-african și părea că totul va merge foarte repede. Lucrurile au luat o turnură neplăcută, după ce s-a constatat că lipsesc două avize, unul de la Marele Stat Major al Armatei și unul de la Ministerul Mediului, pentru extinderea liniei de tramvai, respectiv mutarea stației de monitorizare a aerului. În ianuarie a venit avizul de la Statul Major General, dar a rămas nerezolvată aprobarea pentru stația de măsurare a nivelului de poluare cu praf. Aceasta trebuie să vină de la Comisia Europeană, de la Bruxelles.

Între timp, joi dimineață, mallul din Calea Șagului a fost deschis, iar prin cutiile poștale au fost împărțite mii de pliante în care timișorenii sunt anunțați că pot ajunge acolo inclusiv cu tramvaiele… 7 și 2! Nici vorbă însă de așa ceva, cel puțin nu în viitorul foarte apropiat. „Avem speranțe de la Bruxelles, mai trebuie transmis un material către Ministerul Mediului, se lucrează la el. S-a trimis ceva, dar s-a cerut ceva suplimentar, e o procedură mai complicată pentru astfel de situații. Există însă deschidere, s-a înțeles că nu s-a făcut niciun lucru rău pe fond. Noi trebuie să respectăm cerințele procedurii și se va rezolva problema”, a declarat primarul Nicolae Robu. Edilul avansează și un termen, e adevărat destul de vag. „În câteva săptămâni cred că se va rezolva, după părerea mea. La Bruxelles există deja informarea cu ce s-a întâmplat și nu vor fi probleme. Nu a fost nevoie să discut cu europarlamentarii. În câteva săptămâni cred că se va rezolva. La vară se va circula, așa cum sunt promisiunile. Noi vom trimite săptămâna asta, cel târziu săptămâna viitoare, acel material care ni s-a cerut și așa ni s-a spus. că în câteva săptămâni se va da undă verde”, a completat edilul. La Timișoara există însă un precedent nu tocmai fericit. Procedura de mutare a unei astfel de stații de monitorizare a aerului, amplasate în Piața Libertății, a durat aproximativ un an. Urmează apoi și ca RATT să anunțe noile trasee pentru liniile 2 și 7 tramvai, mai ales că, în acest moment, „doiul” nu are drum prin Calea Șagului.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

9 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago