Categories: Politicieni

Liviu Cocean, sef TNL Timis: Nu putem fi bagati in aceeasi oala cu oameni de care eram dezgustati

Oamenii așteaptă de la PNL, ca și candidați, oameni onești și necorupți. Asta susține Liviu Cocean, copreședintele TNL Timiș. Momentan, liberalii nu au listă pentru CL Timișoara, iar la CJ primul este Alin Popoviciu. Cocean e categoric: TNL nu va face campanie pentru candidații penali!

După câteva zile de tăcere, un alt consilier județean al PNL anunță, fără s-o spună însă prea apăsat, că nu susține lista votată de partid săptămâna trecută. Primul a fost Tiberiu Lelescu, care a declarat categoric că votul a fost viciat și a acuzat jocuri de culise. Marți după-amiază, a fost rândul lui Liviu Cocean, copreședinte al TNL Timiș, care și-a postat opinia pe Facebook, sub titlul „Altceva, nu altcumva”. „Partidul Național Liberal este exact ca românii, acceptă multe și înțelege târziu că a plecat la drum cu parteneri care au o agendă și un itinerariu proprii, în general prestabilite, orientate spre interese personalizate corespunzător (…) Am înţeles că dacă vrei să faci o schimbare, trebuie să o faci din interior, fără lamentări, cu curaj, pentru că politica nu e un joc de amatori (…) Când am fost ales președinte TNL Timiș în 2010, am simțit, la fel ca și acum, că această funcție va fi cea cu care și peste ani de zile mă voi mândri cel mai mult (…) Din păcate, de ceva timp observ în preajma mea indivizi care sunt mânați de o obediență totală, oarbă, față de «tătici», indivizi care dacă se uită în oglindă tremură că nu le stă bine sacoul, dacă nu are atașat un bocanc pe reverul acestuia”, a scris Cocean.

„Eu am spus acest lucru și în ședința BPJ de săptămâna trecută. În toamna trecută, românii au avut un mesaj clar pentru întreaga clasă politică. Vor altceva, nu altcumva. Oamenii așteaptă de la PNL, ca și candidați, oameni onești și necorupți. Trebuie să avem mare grijă ce facem acum, pentru că nu ne putem lăsa băgați în aceeași oală cu oameni de care, înainte, eram dezgustați, și asta din cauza modului în care au înțeles aceștia să facă politică”, a spus, pentru deBanat.ro, consilierul județean. Întrebat dacă TNL își menține decizia anunțată public în decembrie 2015, aceea de a nu face campanie electorală, pentru candidații cu probleme penale sau traseiști, Cocean a fost prompt. „Bineînțeles, altfel nu am fi ieșit să spunem acest lucru. Nu putem să nu ținem cont de ceea ce au vrut românii în toamna anului trecut”, a conchis liberalul, aflat pe poziția a 11-a a listei PNL pentru CJ, stabilită săptămâna trecută. Aceasta este deschisă de controversatul deputat Alin Popoviciu, a cărui candidatură ar fi trebuit validată luni în Biroul Permanent Național. Decizia a fost însă amânată, pentru o dată care nu a fost anunțată.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

8 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago