Categories: Primăria Timişoara

Macheta Cetatii, pusa la locul ei in Piata Libertatii!

Macheta turnată în bronz a cartierului Cetate a fost așezată, în sfârșit, la locul ei, în Piața Libertății. Marți după-amiază se lucra de zor la pregătirea blocului din piatră naturală amplasat deja în apropierea statuii băiatului cu telefonul. În câteva zile, pe clădirea Garnizoanei va fi așezată și placa de bronz cu textul Proclamației de la Timișoara.

Lucrările din Cetate sunt aproape gata, fiind de pus la punct finisajele și alte detalii, cum ar fi semnalizarea străzilor și marcarea diverselor repere. Unul dintre cele mai așteptate este macheta vechiului cartier Cetate, care își va avea locul în Piața Libertății, la doi pași de statuia lui Bogdan Rață, „La telefon”. Aceasta a fost așezată, marți după-amiază, pe suportul din piatră naturală pregătit încă de acum câteva luni. Deja timișorenii s-au înghesuit să admire macheta, realizată cu mare migală. „Toate elementele de signalistică pentru Piața Libertății și mare parte din cele aferente străzilor din centrul istoric au sosit. E vorba în primul rând de macheta turnată în bronz a cartierului Cetate, dar și de placa de bronz inscripționată cu Proclamația de la Timisoara. Toate urmeaza să fie montate în cel mult zece zile”, a spus, pentru deBanat.ro, viceprimarul Dan Diaconu. Placa cu Proclamația de la Timișoara va fi montată pe clădirea Garnizoanei, după ce solicitarea PMT va primi acordul din partea consilierilor județeni. Aceștia vor avea proiectul pe ordinea de zi a plenului de miercuri, 30 martie. Pe această placă, realizată la dimensiunile 2,30 x 1,40 m, va fi trecut integral textul Proclamației de la Timișoara, document adoptat în 12 martie 1990.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

10 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago