Categories: Partide

Grindeanu: Robu a ajuns un simplu jucator in echipa lui Popoviciu!

Proaspăt validat la București, Alin Popoviciu este cel care va deschide lista de candidați a PNL pentru CJ Timiș. Sorin Grindeanu (PSD) spune că acum Nicolae Robu este doar un simplu jucător în echipa lui Popoviciu, iar Roxana Iliescu (PMP) e mulțumită că s-a terminat cu zvonurile care îl dădeau pe deputat mutat, cu arme și bagaje, în partidul lui Traian Băsescu.

Alin Popoviciu și-a văzut visul împlinit și este oficial deschizătorul listei de candidați ai PNL la Consiliul Județean Timiș. Deputatul a fost absent din viața publică în ultimul an și jumătate, asta poate și din cauza faptului că este cercetat de DNA alături de Constantin Ostaficiuc, fostul șef al CJ Timiș, într-un dosar disjuns din cel al deputatului Cornel Sămărtinean, trimis deja în judecată, împreună cu Florin Mezin și Lucian Blaga. În aceste condiții, deși pentru unii era greu de crezut că PNL va risca să-l pună pe Popoviciu cap de listă, în final, candidatura acestuia a fost validată, marți, în ședința Biroului Permanent Național.

Reacțiile la vestea că Popoviciu ocupă primul loc pe lista PNL au apărut imediat. Președintele PSD Timiș, Sorin Grindeanu, susține că Nicolae Robu tocmai a devenit doar un pion în echipa „căpitanului” Popoviciu. „Evaluările domnului Robu sunt de notorietate. Spunea despre Alin Popoviciu, în 2012, că este un nemernic și un nesimțit, se poate verifica ce spun. Consider că acum reprezintă jumătatea perfectă și fac o echipă perfectă Robu – Popoviciu pentru PNL. Halal meritocrație! (…) E treaba electoratului de a alege între oameni pe care vrea să-i pună PNL, fie că e vorbim de consilieri județene, consilieri locali sau primari, și oameni propuși și susținuți de PSD. Căpitan de echipă la PNL, pentru că vorbim de CJ, care include Timișoara, este Alin Popoviciu. Toată lumea trebuie să se alinieze la căpitanul de echipă, incluzându-l și pe Robu. Nu e căpitan, e jucător în echipa lui Popoviciu de astăzi”, a declarat, pentru deBanat.ro, Grindeanu.

Pe de altă parte, vechiul PDL-ist Alin Popoviciu ar putea să fie privit cu ochi mai puțin severi de Mișcarea Populară, partid condus de către Traian Băsescu. Cel puțin deocamdată, liderii MP Timiș nu vor decide pe cine susțin în CJ. „Pentru mine, confirmarea lui Alin Popoviciu nu este o surpriză. Mă bucur că se termină cu zvonurile despre venirea lui în PMP, împreună cu primarii care îl susțin. Eu am infirmat de la bun început această ipoteză, însă se pare că politicienii învechiți în politică au o apetență aparte pentru scenarii de tot felul. Cu cine va face echipa PMP în CJ Timiș? Va face echipă cu cei care ne vor susține proiectele, nu cu cei care vor încerca să ne cumpere votul! Înainte de toate, ne vom consulta cu membrii PMP din județ, fiindcă eu consider ca o astfel de decizie trebuie luată numai în acest fel”, a spus Roxana Iliescu, liderul Mișcarea Populară Timiș, pentru deBanat.ro.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

37 de minute ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

6 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

7 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

7 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

8 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

9 ore ago