Categories: Partide

Orza trebuie sa aiba carnet de partid, daca vrea ca ALDE sa-l sustina la Primaria Timisoara

De săptămâni bune, ALDE Timiș cochetează cu ideea de a-l lansa pe Adrian Orza în lupta pentru Primăria Timișoara, la alegerile locale din vară. Nici reprezentanții partidului, nici consilierul local nu confirmă vestea, dar ambele părți recunosc că au existat discuții. Totuși, ALDE are o condiție.

Varianta ca Adrian Orza să fie candidatul ALDE la alegerile locale din 5 iunie se vehiculează deja de câteva săptămâni. Președintele organizației de Timiș, Petru Ehegartner, a recunoscut în repetate rânduri că există discuții în acest sens cu fostul țărănist, însă anunțul oficial întârzie. Reprezentanții ALDE spune că motivul amânării este, de fapt, un sondaj ale cărui rezultate încă se așteaptă. Senatorul susține că sondajul nu ia neapărat în calcul persoane, ci care variantă este mai oportună: să meargă ALDE într-o alianță sau să intre în lupta pentru PMT singură. Totuși… deși nu spune oficial, din discursul lui Ehegartner reiese că negocierile cu Orza au ajuns la final. „Avem în momentul de față 50 de localități cu candidați și liste certe. Vom avea săptămâna viitoare decizia și cu Timișoara, la sfârșitul săptămânii vom avea rezultatele sondajului care va sta la baza unei decizii. (…) Nu mai e nimic de negociat (n.r. – cu Adrian Orza). Facem un calcul de optimizare în baza acelui sondaj pe care sunt și eu curios să-l văd. Până când nu se lansează candidatul ALDE poate să fie oricine. (…) Vom vedea și vom discuta acel sondaj, chiar împreună cu Sorin Grindeanu, pentru a vedea care sunt soluțiile de optimizare a variantelor suntem în discuție cu PSD. Nu e o decizie simplă. Noi am spus că nu mergem în aceste alegeri fără să avem candidat”, a explicat Ehegartner.

Totuși, până la luarea unei decizii finale, Adrian Orza mai are de făcut un pas important: dacă vrea să aibă susținerea ALDE, trebuie să aibă și carnet de partid. Termenul de înscriere expiră săptămâna viitoare. „Nu este membru de partid ALDE în momentul de față. (…) Eu cred că pentru Orza contează foarte mult, nu este unul dintre oamenii politici care nu are veleități de a merge dintr-un partid în altul pentru oportunități de moment. Asta putea s-o dacă de mai demult și, dacă nu a făcut-o până acum, îi va fi mult mai dificil să o facă. Cu siguranță dacă se va angaja într-o construcție, într-un proiect, va fi unul în care se va regăsi. A fost consecvent unui partid, nu cred că are o disponibilitate de negociere de a merge oriunde. (…) Dacă nu se înscrie în ALDE, nu va fi candidat”, a mai spus senatorul. Pe de altă parte, Orza încă nu este dispus să confirme că se va înscrie în partid. Contactat telefonic de reporterul deBanat.ro, consilierul local a declarat: „Când o fiu dispus și dacă o să fiu dispus, o să anunț”.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

3 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

4 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

4 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

5 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

6 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

6 ore ago