Categories: Timp liber

Pedalam, apoi facem picnic, ca la Paris! Incepe un nou sezon Verde pentru Biciclete

A dat colțul ierbii, așa că Verde pentru Biciclete pune la cale în prima duminică de aprilie prima pedalare din acest an. Pentru a celebra bucuria de a trăi, timișorenii sunt așteptați, cu mic, cu mare, să se inspire din experiența… Parisului și să descopere bucuria de a merge cu bicicleta sub soarele călduț de primăvară.

Tema Pedalării de Primăvară programate duminică, 3 aprilie, o constituie conceptul „joie de vivre”, atât de familiar francezilor, în speță parizienilor. „Parisul este cunoscut prin reglementările și facilitățile acordate pentru mersul pe bicicletă și adoptării unui stil de viață satisfăcător, hedonist. Una din plăcerile parizienilor sunt întâlnirile relaxante cu prietenii, mai ales pe malul Senei. Canalul Bega este un simbol al Timișoarei, iar pistele de biciclete realizate de-a lungul acestuia sunt un prilej de pedalare și relaxare în stil parizian. Ne propunem ca evenimentul să aibă drept punct final de pedalare un mal al Canalului Bega, unde să facem un picnic în stil parizian”, explică Romina Faur, din partea VpB, ideea de la care s-a plecat în organizarea acestui eveniment.

Strigarea se dă, ca de obicei, pe Circumvalațiunii, pe platforma Timco, la ora 10. Se va pleca apoi pe traseul Calea Circumvalațiunii – str. Gheorghe Lazăr (la stânga) – Bd. Cetății – Calea Torontalului – Calea Alexandru Ioan Cuza – sens giratoriu Mărăști – str. Oituz – Bd. Take Ionescu – str. Filipescu – Bd. Revoluției din 1989 – Podul Decebal – Splaiul Nistrului – Bd. Corneliu Coposu – str. Cluj – str. Arieș – Calea Martirilor 1989 – Bd. Liviu Rebreanu – Bd. Constantin Brâncoveanu – Bd. General Ion Dragalina – Splaiul Nicolae Titulescu. La final, bicicliștii sunt invitați să participe la un picnic pe malul Begăi, în zona Elba. „Mă aștept la aproximativ 4.000 de participanți, mai ales că se anunță vreme frumoasă. Vrem să le arătăm timișorenilor cât de frumos este să pedalezi. Bicicleta ar trebui să fie un stil de viață”, spune Romina Faur.

La picnic sunt programate un atelier de facepainting și unul de portrete la minut, dar și o cursă de caiac-canoe, realizată de Clubul Sportiv Nautic Banat. Grație Institutului Francez din Timișoara, veți putea degusta pâine și brânză franțuzează, dar și suc de mere, într-un decor tipic, cu fețe de masă în carouri și coșulețe de paie. Veți putea câștiga, de asemenea, mai multe premii, constând în vouchere la restaurant, tichete de acces în parcul militar de la Orăștie sau abonamente la sala de sport.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

8 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

9 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

14 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

15 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

17 ore ago