Categories: PartideUltima ora

PNL Timis a votat cu sufletul Lucian Blaga! Mintea va decide saptamana viitoare

Liberalii au votat joi cu sufletul, dar mintea este cea care va decide ordinea candidaților pentru CJ Timiș. Aceasta este concluzia copreședinților PNL Dan Popa și Nicolae Robu. După votul de joi, cei doi susțin că partidul e fuzionat! Câștigătorul „sufletului” este Lucian Blaga, dar „mintea” va produce, luni, schimbări certe.

Lucian Blaga – 37,76%. Mihăiță Bojin – 37,53%. Alin Popoviciu – 37,22%. Nicolae Bitea – 36,76%. Dan Sarmeș – 36,73%. Sorin Supuran – 36,45%. Bogdan Ghelbere – 35,98%. Cosmin Costa – 33,54%. Constantin Buzatu – 33,11%. Ciprian Bogdan- 32,95%. Top 10 la PNL Timiș, în urma votului primarilor și al Biroului Permanent Județean, pentru consiliul județean. Restul, până la 100%, va fi completat până pe 16 martie. În ciuda tensiunilor de joi noaptea, copreședinții Dan Popa și Nicolae Robu au declarat că au constatat lucruri îmbucurătoare despre partidul pe care îl conduc. „Am avut o zi foarte frumosă şi, la sfârşitul acelei zile, colegul Nicolae Robu mi-a spus «eu cred că noi am fuzionat cu adevărat». Teama noastră dimineaţă a fost că, din cauza încrâncenării, va începe un măcel pe liste. Noi am încercat să mai găsim o soluţie, ceea ce a agitat şi mai tare spritele”, a spus Popa.

Explicația a venit din partea lui Robu. Acesta susține că, pentru a evita ca unii dintre candidaţi să fie „măcelăriţi”, copreședinții au vrut ca membrii BPJ din fostul PDL să evalueze aleșii din PDL și invers, însă propunerea nu a trecut. După cele două voturi – ale primarilor și ale membrilor BPJ, inclusiv aceiași primari – s-a făcut un clasament. Primii clasați au primit 100%, procentele scăzând ulterior. Primarii l-au vrut pe Alin Popoviciu, BPJ, pe Mihăiță Bojin, dar câștigătorul rundei este Lucian Blaga, șeful zonei Ciacova. Copreședinții spun că dovada fuziunii aproape perfecte este faptul că în primii 19 de pe lista celor 47 de aspiranți la un fotoliu în CJ, 10 provin din fostul PDL, iar 9 din vechiul PNL.

Alegerile de joi, făcute „cu sufletul”, după cum susține Dan Popa, contează însă numai în proporție de 40% la „nota” finală. Luni va fi încheiată evaluarea fișelor de candidați, care reprezintă 40%. Este vorba, practic, de „votul cu mintea”, conform aceluiași Popa. Marți, copreședinții își vor da votul final, important în proporție de 20%. Amândoi susțin că primele 20 de poziții în actualul clasament vor suferi modificări importante, dar, pe 16 martie, PNL Timiș ar putea anunța, în sfârșit, pe cine susține pentru funcția de președinte al CJ. Totuși, cel clasat pe primul loc ar putea să nu fie și candidatul în sine, asta pentru că, spune Dan Popa, omul ar putea să nu-și dorească această funcție!

Copreședinții nu vor să comenteze posibilitatea ca, în timpul campaniei electorale, deputatul Alin Popoviciu să fie trimis în judecată în dosarul legat de aeroport în care este cercetat alături de fostul lider al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc. „Noi privim partea pozitivă a lucrurilor”, s-a limitat să spună Robu. Primarul n-a vrut să comenteze nici locul 15 ocupat, în lista de joi, de Marian-Constantin Vasile, la 6% în spatele lui Blaga. „Nu fac comentarii asupra scorurilor obţinute de candidaţi. Îmi respect colegii, nu îi tratez ca pe subalterni (…) nimeni nu e perfect pe lumea asta, nici noi nu suntem perfecți. Votul reflectă percepția asupra candidaților, dar și rezultatul lobby-ului și anti-lobby-ul făcut de competitori”, a declarat primarul Timișoarei. Și încă un amănunt: conform celor doi copreședinți, toți candidații respectă criteriile de integritate ale PNL.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

3 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

4 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

11 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

14 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

14 ore ago

Un octogenar plecat cu bicicleta a făcut o greşeală şi nu a mai ajuns acasă

Din păcate, va fi un Paşte trist pentru familia unui biciclist din judeţul Timiş, care…

17 ore ago