Cu aproape 1,5 milioane de euro prevăzuți în bugetul local pe acest an, șantierul de la Sala Polivalentă avansează foarte încet. Practic, nu mai există termen de finalizare, iar acum se așteaptă finalizarea unei expertize care să spună, printre altele, dacă poate fi montat un videobox. Primarul Nicolae Robu nu mai vrea să avanseze o dată limită.
În martie 2013, Primăria Timișoara și Universitatea Politehnică s-au asociat pentru construirea Sălii Polivalente de la Baza 2. Construcția începută pe vremea mandatului de rector al lui Nicolae Robu era oprită din lipsă de fonduri. Deși banii n-au mai fost o problemă, sala nu e gata nici în prezent, fiind depășite toate termenele asumate. Până acum, primăria a alocat, teoretic, 14,8 milioane de lei, din valoarea totală a investiției, de 29,9 milioane de lei, însă suma n-a fost cheltuită în totalitate, astfel că bugetul pe 2016 prevede și el 6,6 milioane. Politehnica a pus restul. Nimeni nu poate spune însă când va fi gata Sala Polivalentă, mai ales că și constructorul este în insolvență. Ea ar fi trebuit să fie complet funcțională în iunie 2015, la Campionatul European de Baschet Feminin. Meciurile s-au jucat însă tot în sala Olimpia, renovată special pentru această ocazie.
În prezent este în desfășurare o expertiză tehnică al cărei scop este să stabilească dacă nu este nevoie de consolidări suplimentare. Asta, după ce tragedia de la Colectiv a schimbat regulile de funcționare pentru spațiile care trebuie să găzduiască evenimente cu mulți spectatori. În plus, se intenționează montarea unui videobox. „Expertiza tehnică este prevăzută din dorința de a nu se risca nimic (…) Aceasta este făcută de un colectiv condus de academicianul Dan Dubină, cel mai mare specialist din România în domeniul construcțiilor metalice, pentru a se vedea dacă se impun măsuri suplimentare de consolidare. Proiectantul a prevăzut ca în mijlocul sălii să fie atârnat un cub imens, cu plasme pe toate cele patru laturi. Este super spectaculos, dar mie personal îmi e groază să îl văd atârnat acolo. O expertiză suplimentară nu strică, dimpotrivă. Dacă experții consideră că mai trebuie luate niște măsuri pentru a nu exista niciun fel de risc, toată lumea va fi liniștită”, explică primarul Nicolae Robu. Expertiza ar trebui finalizată la sfârșitul lunii martie.
Edilul nu mai vrea să avanseze niciun termen. „Sunt șanse să fie gata până în toamnă. Mă duc în fiecare săptămână acolo, de câteva ori, cunosc foarte bine situația. După aprecierea și experiența mea în domeniu, ce a mai rămas de făcut se poate face în două luni, dacă s-ar lucra cu intensitatea cu care se poate lucra în ziua de astăzi. Până la toamnă ar trebui să fie gata, nu ar exista nicio scuză, dar antreprenorul general este în insolvență. De multe ori spune că nu poate să achiziționeze nu știu ce până nu pune toți banii jos, fiind în insolvență. Nu pot face angajamente ferme, pot face doar estimări. Eu apreciez că în toamnă este gata”, susține Robu. Conform primarului, în prezent, muncitorii lucrează la demisol, la instalațiile electrice. „Sus s-a terminat. Lucrarea cea mai sensibilă, care a ținut totul pe loc, a constat în montarea trapelor de incendiu sus, pe creasta acelei bolți. Aproape doi ani s-a lucrat până când au putut fi achiziționate, că nu le livra nimeni, și montate. Ele nu puteau fi montate pe orice vreme. Acum clădirea este complet acoperită, există și acele trape sofisticate care se deschid în mod automat, când senzorii dau comanda. Acum se poate lucra la interior (…) Sunt făcute gradenele pe toate cele patru laturi ale sălii, sunt realizate, sunt turnate și șapele autonivelante, mai trebuie vopsite”, a mai declarat edilul.
Politicienii Timișoarei, prezenți la gala Topului Firmelor, vineri seara, nu au ratat nici această ocazie…
După câteva rezultate bune, CSC Dumbrăvița nu a mai reușit o prestație solidă, în ciuda…
Timișoreanca Anca Todoni s-a calificat fără probleme în semifinalele turneului WTA 125 de la Santa…
Pe șantierul noii legături a Timișoarei cu autostrada A1 e activitate intensă. Sunt peste o…
Universitatea de Vest Timișoara va primi, prin PNRR, peste 90 de milioane de lei pentru…
CSC Peciu este premianta de până acum din C9. Echipa bănățeană a învins categoric în…