Categories: Timp liber

Timisoara Music Day: cantece, veselie si instrumente alese in Piata Unirii / FOTO+VIDEO

Locuitorii orașului de pe Bega au fost invitați, sâmbătă, la un eveniment altfel. Timișoara Music Day și-a propus să reunească iubitorii de muzică, fie că au talent sau nu. Timișorenii au primit inițiativa cu brațele deschise, iar mulți dintre participanți s-au prezentat la eveniment cu instrumente dintre cele mai năstrușnice.

Timișoara Music Day a avut loc în Piața Unirii, iar la început numărul participanților nu a fost prea mare. Lucrurile s-au schimbat însă rapid, în piață adunându-se peste 100 de oameni dornici să cânte și să se bucure de muzică. Invitația de a participa la cântarea în aer liber a atras persoane de toate vârstele, astfel în Piața Unirii au venit atât copii, cât și adolescenți sau timișoreni trecuți de prima tinerețe. Timișoara Music Day a debutat cu melodia „Imagine” a lui John Lennon, urmată de „Andrii Popa”, „We are the world”, „Stand by me”, „Layla” și altele. „Ne dorim să facem atelier muzical de improvizație muzicală, în stradă. Avem câțiva artiști care au răspuns invitației noastre. În felul acesta vrem să promovăm orașul, muzica, pasiunea noastră pentru muzică și este un prilej prin care împărtășim talentul cu toți membrii comunității. Inițiativa vine de la doi studenți străini care au participat la un astfel de eveniment la Paris. Am considerat că e un prilej foarte bun de a scoate arta în stradă. Încet, încet se adună lumea”, a spus Mirela Olariu, de la Asociația Sfera Timișoarei, unul dintre organizatorii evenimentului.

Unii dintre timișoreni și-au adus și instrumente. Piața Unirii a fost acaparată de chitare, instrumente de percuție, de suflat, dar și unele mai năstrușnice, precum sticla cu bani sau… pantofii de dans tap. Evenimentul a fost dedicat atât celor obișnuiți să cânte live, cât și celor care, în general, nu cântă în fața unui public. Trecătorii care s-au nimerit prin Piața Unirii s-au arătat foarte încântați de acțiune. Cei mai mulți s-au oprit să facă poze și să filmeze, iar unii s-au alăturat artiștilor de ocazie. Organizatorii spun că, în 2016, Timișoara va mai găzdui și alte evenimente de acest tip.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

14 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

18 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

21 de ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

21 de ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

23 de ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

24 de ore ago