Parcarea supraterană de pe strada Oituz s-ar putea face totuși. Primăria va avea, în câteva săptămâni, o expertiză a vechii popote, respectiv a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”. Acestea sunt o eventuală monedă de schimb între municipalitate și Universitatea de Vest.
Primăria Timișoara promite, de câțiva ani, realizarea unei parcări supraterane pe strada Oituz, în locul vechii popote. Aceasta aparține însă Universității de Vest, care trebuie să primească în schimb o altă proprietate. Inițial, s-a vorbit despre Primăria Veche, din Piața Libertății, dar UVT nu a vrut. Acum, primarul Nicolae Robu spune că lucrurile s-ar putea mișca. „Nu am putut să facem schimbul cu UVT pentru că n-am avut firmă pentru evaluarea proprietăților. Acum avem contract și voi cere ca, în regim de celeritate, să se încheie un contract punctual pentru evaluarea popotei și a liceului CFR și vom face diligențele pentru efectuarea schimbului de proprietăți, pentru a construi parcarea supraterană de pe strada Oituz”, a declarat, marți, Robu.
Primarul estimează că evaluarea va fi finalizată în câteva săptămâni. „UVT mai trebuie să obțină aprobările necesare de la Ministerul Educației. În mod normal nu vor fi probleme pentru aprobarea acesrui schimb, fiindcă nu se diminuează patrimoniul pentru educație. Discutăm lucrurile pe fond, știm ce avem la intersecția Popa Șapca – Oituz: o clădire în paragină care nu a servit niciodată învățamântului. UVT este de acord să facem schimbul, în principiu, dar nu am făcut încă negocierea. Trebuie să parcurgem procedura, să avem evaluările făcute de experți. Este puțin probabil să fie chiar la paritate cele două obiective, nu vreau să mă antepronunț. E foarte bun campusul, UVT ar vrea să mute în totalitate acolo Facultatea de Fizică și Sport, săli de clasă, bază sportivă pot să-și facă”, mai spune edilul.
Robu nu știe când va putea începe efectiv construcția parcării și nici dacă ea va fi finanțată integral de la bugetul local. „Nu pot să mă aventurez cu o dată de începere a lucrărilor. Fiind o contrucție pe structură metalică, în toamna mai târzie a acestui an ar putea începe, sunt lucrări care pot fi făcute și atunci. Dacă ne lăsăm o marjă, cu eventualele contestații, cel mai târziu ar putea începe în primăvara lui 2017. Nu pot să fac angajamente. Am putea încerca o tentativă scurtă de câteva săptămâni, de căutare a unui partener privat care să construiască pe banii lui. Nu știu dacă va fi interes, la parcarea de la Bega am eșuat de două ori. Poate este mai atractivă o parcare atât de mare în apropierea centrului istoric”, a mai declarat primarul. Conform lui Robu, parcarea va avea peste 1.000 de locuri și ar rezolva „în mod cert problema parcării pentru partea de nord a centrului istoric”.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…