Categories: Primăria Timişoara

Inca o promisiune de parcare pe strada Oituz! Fara termen de executie

Parcarea supraterană de pe strada Oituz s-ar putea face totuși. Primăria va avea, în câteva săptămâni, o expertiză a vechii popote, respectiv a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”. Acestea sunt o eventuală monedă de schimb între municipalitate și Universitatea de Vest.

Primăria Timișoara promite, de câțiva ani, realizarea unei parcări supraterane pe strada Oituz, în locul vechii popote. Aceasta aparține însă Universității de Vest, care trebuie să primească în schimb o altă proprietate. Inițial, s-a vorbit despre Primăria Veche, din Piața Libertății, dar UVT nu a vrut. Acum, primarul Nicolae Robu spune că lucrurile s-ar putea mișca. „Nu am putut să facem schimbul cu UVT pentru că n-am avut firmă pentru evaluarea proprietăților. Acum avem contract și voi cere ca, în regim de celeritate, să se încheie un contract punctual pentru evaluarea popotei și a liceului CFR și vom face diligențele pentru efectuarea schimbului de proprietăți, pentru a construi parcarea supraterană de pe strada Oituz”, a declarat, marți, Robu.

Primarul estimează că evaluarea va fi finalizată în câteva săptămâni. „UVT mai trebuie să obțină aprobările necesare de la Ministerul Educației. În mod normal nu vor fi probleme pentru aprobarea acesrui schimb, fiindcă nu se diminuează patrimoniul pentru educație. Discutăm lucrurile pe fond, știm ce avem la intersecția Popa Șapca – Oituz: o clădire în paragină care nu a servit niciodată învățamântului. UVT este de acord să facem schimbul, în principiu, dar nu am făcut încă negocierea. Trebuie să parcurgem procedura, să avem evaluările făcute de experți. Este puțin probabil să fie chiar la paritate cele două obiective, nu vreau să mă antepronunț. E foarte bun campusul, UVT ar vrea să mute în totalitate acolo Facultatea de Fizică și Sport, săli de clasă, bază sportivă pot să-și facă”, mai spune edilul.

Robu nu știe când va putea începe efectiv construcția parcării și nici dacă ea va fi finanțată integral de la bugetul local. „Nu pot să mă aventurez cu o dată de începere a lucrărilor. Fiind o contrucție pe structură metalică, în toamna mai târzie a acestui an ar putea începe, sunt lucrări care pot fi făcute și atunci. Dacă ne lăsăm o marjă, cu eventualele contestații, cel mai târziu ar putea începe în primăvara lui 2017. Nu pot să fac angajamente. Am putea încerca o tentativă scurtă de câteva săptămâni, de căutare a unui partener privat care să construiască pe banii lui. Nu știu dacă va fi interes, la parcarea de la Bega am eșuat de două ori. Poate este mai atractivă o parcare atât de mare în apropierea centrului istoric”, a mai declarat primarul. Conform lui Robu, parcarea va avea peste 1.000 de locuri și ar rezolva „în mod cert problema parcării pentru partea de nord a centrului istoric”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

CJ Timiș lansează pregătirea dosarului pentru obținerea titlului de Regiune gastronomică europeană pentru Banat

Consiliul Județean Timiș dorește obținerea titlului de ”Regiune gastronomică europeană” în anul 2028. Instituția a…

25 de minute ago

Lupta electorală se ascute. PSD acuză USR și Alianța Dreapta Unită că susțin penalii în funcții publice

Lansarea candidatului la funcția de primar al comunei Satchinez a oferit posibilitatea celor de la…

37 de minute ago

Atenție la cumpărarea de fructe și legume. Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări/FOTO

Protecția Consumatorilor atenționează cumpărătorii să aibă grijă la achiziția de legume și fructe. În urma…

3 ore ago

PSD Timiș spune că a găsit soluția deblocării hotărârii Consiliului Județean, de alocare a banilor pentru echilibrarea bugetelor locale

La scurt timp după ce președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a convocat presa, joi…

3 ore ago

Ad Libitum va face spectacol sâmbătă în Sala Capitol din Timişoara

Într-un concert devenit tradiție, Ad Libitum Voices aduce de anul acesta primăvara și la Timișoara,…

5 ore ago