Categories: Primăria Timişoara

Santierele de la Calderon si Loga vor fi gata la timp, la Lenau vor fi reluate lucrarile la fatada

Lucrările de la Liceul Calderon vor fi gata până la finele lunii, iar cele de la Loga, până în iunie. La Lenau, unde mai e de lucru la fațadă, șantierul ar putea fi reluat în scurt timp, după ce vor fi corectate erorile din proiect.

Primăria Timișoara a început, în urmă cu un an și jumătate, lucrări de reabilitare la trei dintre cele mai importante licee din Timișoara: Lenau, Loga și Calderon. Ceea ce părea a fi doar o formalitate s-a dovedit, pe parcurs, o adevărată probă a nervilor, atât pentru municipalitate, cât și pentru constructori. Niciuna dintre cele trei lucrări, realizate pe fonduri europene, nu este finalizată integral până acum. La Lenau, elevii s-au întors în sălile de clasă în ianuarie, deși, pe dinafară, clădirea arată ca după bombardament. La Calderon și la Loga, copiii învață încă în deplasare. Totuși, primarul Nicolae Robu e optimist. „La Calderon suntem pe ultima sută de metri, în mod normal până la sfârșitul lunii ar trebui să fie gata toate lucrările, ceea ce a mai rămas de făcut este chiar foarte puțin. Termenul, fiind vorba despre proiecte europene, este 30 iunie, numai că, la Calderon, este totul aproape gata. La Loga, acum lucrurile se mișcă mai bine, se lucrează deja pe noul contract, rezultat în urma unei noi proceduri de atribuire, cu referire la lucrări imprevizibile, la lucrări care nu au fost prinse de proiectanți și am înțeles că inclusiv pe partea care face obiectul contractului inițial, lucrurile se mișcă acum mai bine. Oricum nu sunt motive să ne îngrijorăm că până la 30 iunie nu s-ar finaliza”, a declarat, marți, primarul Nicolae Robu.

O situație mai specială este cea de la Lenau, unde proiectul de reabilitare a fațadei a fost realizat din start cu mari greșeli. În aceste condiții, nu s-a putut lucra. „La Lenau sunt semne îmbucurătoare în ceea ce privește lucrările la exterior. Proiectantul și dirigintele de șantier și executantul au ajuns la o anumită înțelegere în privința corectării erorilor din proiect. Am primit aceste informații că, în curând, se vor putea relua lucrările și la fațadă. Noi va trebui să efectuăm aceste lucrări pe bani de la bugetul local și să dăm și acelei clădiri foarte frumoase un aspect așa cum îl merită”, a mai spus edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

2 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

6 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

7 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

7 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

8 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

8 ore ago