Vaporașele Primăriei Timișoara trebuie înmatriculate înainte ca ele să poată circula efectiv, iar municipalitatea mai trebuie să înființeze și un port. Sunt pașii care mai trebuie parcurși până când timișorenii vor putea călători pe Bega cu mult așteptatele vaporetto.
În toamna anului trecut, CL Timișoara a adoptat o hotărâre referitoare la aprobarea, de principiu, a înfiinţării administraţiei portuare de cale navigabilă interioară pentru Canalul Bega. „În momentul de faţă nu există o autoritate desemnată de Ministerul Transporturilor cu atribuții concrete care să administreze infrastructura portului Timişoara (…) administraţiile portuare pot fi instituţii publice, regii autonome, companii naţionale sau societăţi comerciale, aflate în subordinea sau sub autoritatea ministerului sau, după caz, a autorităţilor administraţiei publice locale. (…) propunem înfiinţarea administraţiei portuare a Canalului Bega de la Uzina Hidroelectrica Timişoara până la limita unităţii administrativ teritoriale a Municipiului Timişoara (…) Administraţia portuară nou înfiinţată va funcţiona numai cu autorizarea Ministerului Transporturilor”, se precizează în referatul proiectului. Legea spune clar că Bega este navigabilă din Timișoara până la frontiera cu Serbia, dar, pentru ca vaporașele să poată circula, trebuie înființat Portul Timișoara, care trebuie avizat de Ministerul Transporturilor.
Vaporașele trebuie, de asemenea, înmatriculate, procedură de care se ocupă acum primăria, RATT și firma din Galați care le construiește. RATT se ocupă și de școlarizarea personalului care va conduce ambarcațiunile. „Vom lămuri lucrurile. Trebuie să abordăm lucrurile pozitiv, chiar dacă sunt unele scăpări de procedură. Vaporașele așteaptă înmatricularea, trebuie dată aprobarea inclusiv de la Bruxelles. Procedura a fost lansată, documentația a fost depusă, am înțeles că se așteaptă după un răspuns de la Bruxelles”, a explicat primarul Nicolae Robu. Până acum, la Timișoara au ajuns două din cele șapte vaporașe care vor naviga pe Bega. Edilul a anunțat, acum câteva săptămâni, și numele pe care îl vor purta acestea: Decebal, Burebista, Traian, Glad, Huniade, Savoya și Economu. Toate vor avea „atașată” terminația TM.
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…