Consilierii locali au votat, în ultimul plen, bugetul de venituri și cheltuieli al Colterm, fundamentat inclusiv pe majorarea, de la 1 august, a prețului de producere, transport și distribuție și furnizare a energiei termice! Compania de termoficare estimează un profit de 200.000 de lei, în timp ce salariile directorilor și indemnizațiile membrilor CA ating 1,3 milioane de lei.
Colterm are, de acum, buget aprobat de Consiliul Local Timișoara. Conform actelor, pentru anul în curs sunt estimate venituri totale în valoare de 181,7 milioane de lei, dar și cheltuieli de 181,5 milioane lei. Asta înseamnă un profit de 200.000 lei. „Fundamentarea bugetului de venituri și cheltuieli s-a făcut pe baza prognozei de funcționare pe anul 2016, a avut în vedere caracterul sezonier al activității și realizările preliminate ale anului 2015. Principalii indicatori prevăzuți în bugetul de venituri și cheltuieli și elementele avute în vedere sunt: aplicarea cotei standard de TVA (20%) începând cu 1 ianuarie 2016 (…); intenția de majorare a prețului de producere, transport și distribuție și furnizare a energiei termice la 390/Gcal, inclusiv TVA, începând cu 1 august 2016; asigurarea din bugetul local a sumelor necesare acoperirii diferenței de preț pentru energia termică prognozată a se factura populației pentru întreg anul 2016, în valoare de 56,6 milioane de lei, inclusiv TVA”, se precizează în anexele proiectului. Practic, de la 1 august, prețul de producție al gigacaloriei ar urma să ajungă la 390 lei, de la 365,69 lei, în prezent. Căldura este facturată populației la un preț de 244,03 lei/Gcal, diferența fiind suportată de la bugetul local. Majorarea va trebui aprobată, la vremea respectivă, de consiliul local.
Conform acelorași documente, principalele cheltuieli sunt legate de combustibili (gaze, lignit) – 81,4 milioane lei, apă și energie electrică – 13,2 milioane lei, dar și salarii de 34,7 milioane lei. Proiectul aprobat de consilierii locali prevede, de asemenea, investiții de 11,2 milioane de lei, din care 1,8 milioane de lei pentru investițiile începute deja. La capitolul investiții noi, sunt incluse modernizări la CET Sud – 1,5 milioane lei, CET Centru – 1,1 milioane de lei și CT Freidorf – 45.000 de lei. Societatea de termoficare estimează și că va încasa din vânzarea de fier vechi de la CET Sud suma de 1,2 milioane de lei. Creșterea este spectaculoasă la acest capitol, de la 29.000 de lei încasați în 2015 pentru aceeași activitate comercială. Pentru directorul general și cei cinci directori adjuncți, precum și pentru cei nouă membri ai consiliului de administrație plus secretarul acestuia, cheltuielile „aferente contractelor de mandat” sunt în valoare totală de 1,3 milioane de lei.
Citește și: Majorare de capital la Colterm: Primaria vrea sa dea peste 60 de milioane de lei!
Mai trebuie spus că, la finele lunii aprilie, AGA Colterm a votat o majorare de capital social de peste 60 de milioane de lei. „Colterm este într-o situație limită, la trecerea dintre stadiul de companie falimentară la companie viabilă. Trebuie s-o ajutăm puțin. Ajutorul acesta înseamnă o majorare de capital, așa cum am făcut cu SDM (…) după care, în mod sigur, Colterm va fi o companie viabilă. Majorarea de capital poată fi făcută numai după aprobarea unei hotărâri de consiliu care să aloce fonduri în acest sens. Este nevoie, de asemenea, de un aviz din partea Oficiului Concurenței”, explica, acum câteva săptămâni, primarul Nicolae Robu.
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…
În cursul nopții, pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest s-a acționat și…