Categories: Cultura

O actrita de la Teatrul National, pe Croazeta: Bacalaureat, proiectie de gala la Cannes / FOTO

Regizorul Cristian Mungiu și echipa filmului „Bacalaureat”, din care face parte și actrița Mălina Manovici, de la Teatrul Național Timișoara, au participat, joi, la proiecția de gală de la Cannes. Pelicula a atras deja atenția criticilor și va putea fi văzută la Timișoara sâmbătă seară, în prezența lui Adrian Titieni, care joacă rolul principal masculin.

Filmul „Bacalaureat” concurează pentru marele premiu, Palme d’Or, și este a doua prezență românească din competiție, alături de „Sieranevada”, semnat Cristi Puiu. O coproducție România-Franţa-Belgia, pelicula spune povestea unui doctor dintr-un mic oraş de provincie care trebuie să decidă care este cea mai bună cale de urmat în viaţă pentru fata sa. Cristian Mungiu și echipa care a lucrat la acest film au fost, joi, la Cannes, unde a avut loc proiecția de gală. Reacțiile criticilor au fost entuziaste. „Bacalaureat/Graduation este o capodoperă, un film psihologic complex, despre moralitate și alegerile murdare pe care le face fiecare pentru a ajunge sus. Este un film inteligent și un tablou sumbru al depresiei naționale din România, unde generația anilor ’90 a sperat în șansa unui nou început. Superbe interpretări din partea lui Adrian Titieni și Maria Drăguș”, au scris cei de la The Guardian.

Cristian Mungiu este la a treia participare în competiţia oficială de la Cannes, unade a și câștigat, în 2007, Palme d’Or, pentru „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”. Scenariul și regia „Bacalaureatului” sunt semnate de Cristian Mungiu, iar imaginea, de Tudor Vladimir Panduru. Din distribuție fac parte Adrian Titieni, Maria Drăguș, Lia Bugnar, Mălina Manovici, Vlad Ivanov și Rareș Andrici. Pe 21 mai, „Bacalaureat” va rula într-o proiecţie specială, în sala Filarmonicii Banatul, de la ora 20. Accesul este gratuit, pe bază de taloane care pot fi luate de la casieria filarmonicii sau înainte de eveniment cu două ore. La proiecția de la Timișoara va veni și Adrian Titieni și o veți putea reîntâlni și pe Mălina Manovici, actriță a Naționalului timișorean.

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

5 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

6 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

6 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

7 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

8 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

9 ore ago