Categories: AlegeriUltima ora

Zece pentru un presedinte! La CJ Timis se anunta negocieri dure

Alegerile din 2012 rămân singurele de până acum în care președinții de consilii județene au fost aleși direct. La scrutinul din 5 iunie se revine la liste, urmând ca liderul instituției să fie desemnat din rândul consilierilor. În Timiș, lupta pentru această funcție se anunță acerbă.

În prezent, funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș este ocupată de Titu Bojin, ales uninominal, în 2012, din partea USL. Bojin a părăsit, în urmă cu mai puțin de două săptămâni, PSD, alegând să devină membru UNPR, partid a cărui listă pentru CJ o deschide. Decizia de a renunța la carnetul de social-democrat a fost luată după ce filiala Timiș nu a mai vrut să-l susțină pentru încă un mandat la șefia instituției județene. În toamna lui 2015, Bojin a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. PSD l-a preferat ca și cap de listă pe deputatul Sorin Grindeanu, liderul filialei, care a declarat că, în ultimii patru ani, CJ Timiș a fost condus după metode învechite, care au dus la disfuncționalități și pierderea unor proiecte importante pe fonduri europene.

PNL Timiș l-a desemnat ca și cap de listă, în urma unor proceduri interne complicate, pe deputatul Alin Popoviciu. Partener de afaceri, în trecut, al Elenei Udrea, acesta este urmărit penal de DNA alături de fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, într-un dosar legat de licitații trucate pentru închirierea unor spații comerciale la aeroportul Timișoara. Lista PMP este deschisă de avocatul Roxana Iliescu, președintele filialei Timiș a acestei formațiuni politice. Mai există încă o candidată la funcția de șef al CJ, însă șansele acesteia sunt minime. Este vorba despre cvasinecunoscuta Lidia Laction, propusă de PPU Timiș, condus de europarlamentarul Maria Grapini. ALDE îl are pe primul loc pe listă pe Traian Stancu. Vor mai intra în cursa pentru președinția consiliului județean Molnar Andrei (UDMR), Adrian Claudiu Chelu (PRU), Cosmin Cionca (UCDR) și Alexandru Botici (PND). După 5 iunie, partidele vor negocia la sânge fiecare vot pentru viitorul lider al CJ, dar nu trebuie neglijate nici cele două funcții de vicepreședinte.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

7 minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

53 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago