Merge Timisul pe urmele Bihorului? PNL nu a venit nici la a doua convocare a CJ

Consiliul Județean Bihor nu s-a constituit nici sâmbătă, la a doua convocare a prefectului. Cei 17 consilieri PNL nu au intrat în sala de ședințe. La Timișoara, a doua convocare a CJ Timiș este anunțată pentru duminică, 26 iunie, dar nimeni nu știe dacă liberalii vor veni. La prima ședință, cea de joi, aceștia și doi dintre aleșii UNPR nu s-au prezentat.

Consiliul Județean Bihor nu s-a constituit nici sâmbătă, la a doua convocare, astfel că ultima convocare anuntata de prefectul Claudiu Pop este pe data de 28 iunie. Liberalii bihoreni nu au intrat nici de această dată în sala de ședință. La alegerile locale, PNL a câștigat 17 mandate de consilieri, lipsindu-i exact unul pentru a face majoritatea simplă. De cealaltă parte, PSD – 9 consilieri, UDMR – 7 si ALDE – 2 au format o majoritate care îl susțin ca presedinte al CJ Bihor pe Pasztor Sandor (UDMR), iar ca vicepreședinți, pe Ioan Mang (PSD) și Traian Bodea (ALDE). Asta, în condițiile în care PNL Bihor a încheiat, până în 2020, un acord cu organizația județeană a UDMR. Mircea Malan, candidatul PNL la conducerea CJ Bihor, a declarat că liberalii se vor prezent la ședința de marți, 28 iunie, ultima la care mai pot face acest lucru.

La Timiș, consiliul județean nu s-a putut constitui joi, 23 iunie, după ce aleșii liberali, în număr de 14, nu s-au prezentat la ședință. Nici doi aleși ai UNPR nu au venit la convocare. PSD a semnat, la Timiș, un protocol cu ALDE și PMP și le oferă câte o funcție de vicepreședinte al CJ, având asfel 20 de voturi asigurate. Formula de conducere ar fi Sorin Grindeanu (PSD) – președinte, Roxana Iliescu (PMP) și Traian Stancu (ALDE) – vicepreședinte. A doua ședință de constituire a CJ este programată duminică, 26 iunie, de la ora 12. Nimeni nu știe însă dacă liberalii vor răspunde convocării. „Vom vedea duminică”, s-a limitat să spună, pentru deBanat.ro, copreședintele PNL Timiș Nicolae Robu. Alin Popoviciu, capul de listă al liberalilor timișeni și propunerea acestora pentru președinția CJ, este de câteva zile la București, pentru discuții la nivel central. Între timp, s-a înregistrat prima renunțare oficială la un post de consilier, pe lista ALDE, unde Ioan Davițoiu va fi înlocuit de Nistor Geană.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

2 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

3 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

9 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

10 ore ago