Categories: Partide

PNL Timis si-a facut analiza: s-au gasit Acarii Paun

Trei candidați de pe locurile eligibile ale PNL Timiș pentru CJ ar trebui să plece de bună voie, după ce s-a ajuns la concluzia că ar fi avut rezultate prea slabe în zonele de care au răspuns. Ei nu pot fi însă obligați să facă acest gest. În același timp, Ciprian Bogdan a anunțat că renunță la locul șase. Ședința s-a desfășurat fără Alin Popoviciu.

În urma alegerilor din 5 iunie, PNL Timiș a adunat îndeajuns de multe voturi în județ încât să poată trimite în noul CJ 14 consilieri. Conform listei depuse la BEJ, este vorba despre Alin Popoviciu, Marian-Constantin Vasile, Nicolae Bitea, Mihăiță Bojin, Cosmin Costa, Ciprian Bogdan, Liviu Borha, Cosmin Buboi, Liviu Cocean, Lucian Blaga, Viorel Coifan, Adrian Ștef, Adrian Pășcuță și Dan Sarmeș. Rezultatul nu a fost considerat satisfăcător de copreședinții Dan Popa și Nicolae Robu, care au spus că ar fi dorit minimum 16 consilieri județeni. Au început tot felul de analize și, după mai multe amânări, miercuri după-amiază a fost convocată, în sfârșit, ședința BPJ. „Această analiză pe care o facem vreau să ducă și la pași laterali din partea multora. Voi face pasul lateral, însoțit de mulți colegi. Dacă unii nu înțeleg că nu și-au făcut treaba, și am nominalizat deja câțiva în ședința de joia trecută, în primii 14 sunt 3 sau 4 pe care vreau să-i mișc de acolo”, explica Dan Popa.

Citește și: Bojin urca spectaculos in lista PNL pentru CJ Timis! Candidatii vor avea targeturi

Ședința de miercuri după-amiază, convocată în preziua convocării primului plen al CJ, s-a desfășurat fără Alin Popoviciu, capul de listă al liberalilor, considerat de unii principalul „artizan” al rezultatelor nesatisfăcătoare ale PNL Timiș, plecat la București. Ciprian Bogdan, aflat pe locul șase, a anunțat că se retrage. Șefii partidului le-au cerut să se retragă și lui Cosmin Costa, Cosmin Buboi, Adrian Ștef și Constantin Buzatu. Ultimul dintre ei, aflat abia la poziția 21, s-a conformat. Dacă și cei trei ar renunța, ar ajunge în poziții eligibile, profitând și de retragerea benevolă a lui Bogdan, Tiberiu Lelescu, Sorina Ciurlea, Eugeniu Grigoroiu și Marin Popescu. Practic însă, partidul nu-i poate forța pe candidați să se retragă.

UPDATE:

De altfel, nici nu se intenționează eliminarea acestora de pe listă! Copreședintele Dan Popa spune că ședința i-a făcut pe liberali să realizeze că mai mulți ar trebui să-și asume vina pentru rezultatele de la alegeri! „Noi le-am prezentat un clasament și era un număr de colegi care erau ultimii pe listă. Cu această ocazie, ne-am dat dat seama că evaluarea noastră este perfectibilă, așa că vom mai face una. Candidații de pe lista pe CJ ne-au spus că își asumă partea lor de vină, dar au pus și o întrebare: «Oare toți primarii au făcut destule voturi? Numai noi am avut targeturi». Și au dreptate, vom face o analiză mai aprofundată”, a declarat, pentru deBanat.ro, Popa. Conform acestuia, mai trebuie apostrofați și alții, dar copreședintele liberal n-a vrut să facă nominalizări. „Nu facem admitere la facultate, să vedem cine este deasupra și sub linie. Nu vrem să-i pierdem pe acești candidați, vrem să-i păstrăm și să-i punem la treabă, urmează alte campanii. Vina este împărțită”, a mai spus Popa. În consecință, pe listă va urca doar Tiberiu Lelescu, care va beneficia de pe urma retragerii lui Ciprian Bogdan. În rest, toată lumea rămâne pe loc.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Primăria Timișoara a finalizat lucrările de reabilitare de la fosta școală 28

La mai mult de un an de când a terminat de reparat acoperișul clădirii, Primăria…

10 ore ago

Muzică de handpan și atelier de mandale printre Aripi! O expoziție de neratat

Mandala este o cosmogramă mistică ce concentrează energie spirituală și pentru cel care o creează,…

12 ore ago

Gala Aniversară ELITh UPT are loc vineri

Universitatea Politehnica Timișoara organizează Gala aniversară ELITh, prin care marchează 100 de ani de la…

13 ore ago

Primăria oferă STPT un cămin pentru găzduirea șoferilor și vatmanilor din afara orașului. Societatea va trebui să îl renoveze

Societatea de Transport Public Timișoara primește cadou, de la Primărie, un cămin vechi și nefolosit,…

14 ore ago

Primarul Fritz nu e mulțumit de calitatea coșurilor de gunoi care au costat mii de lei bucata

Calitatea coșurilor de gunoi pe care Primăria Timișoara a dat mii de lei pe fiecare…

14 ore ago

A sărit de la etajul 2 sperând să scape de polițiști însă a ajuns… la spital

Fuga are picioare scurte, spune un vechi proverb care se aplică perfect și în acest…

15 ore ago