Categories: Social

Soarta Casei Studentilor, decisa in urmatoarele sapte zile

Casa de Cultură a Studenţilor ar putea rămâne în clădirea de pe Bd. Regele Carol I, spaţiu pe care-l ocupă de aproape 60 de ani. Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului şi directorul CCS au început negocierile cu Episcopia Romano-Catolică, în speranţa unei chirii cât mai scăzute. Răspunsul proprietarului este aşteptat într-o săptămână.

De câteva decenii, Casa de Cultură a Studenţilor are sediul pe Bulevardul Regele Carol I. Totuşi, în ultimii ani au existat probleme serioase în ceea ce priveşte chiria. Era vorba de o sumă de peste 18.000 de lei pe lună. „Sediul nostru a fost retrocedat în 2005 către Ordinul Călugărițelor de Notre Dame. Suntem în imobilul de pe Bd. Regele Carol din anul 1957. Din 2005 până în 2015 am plătit chirie de peste 18.000 de lei pe lună. Este enorm pentru noi. În 2013 am preluat instituția cu datorii de 3 miliarde de lei vechi, le-am achitat pe toate și suntem la zi cu chiria. În 2015, pe 1 iunie, am negociat un contract de comodat până la 1 iunie 2016. Adică am stat pe gratis. Asta a fost tot ceea ce am putut să negociez, noi neavând bani de chirie. Ministerul nu ne-a mai dat bani, deci problema asta a fost lăsată pe umerii noștri, noi neavând nicio soluție. Am încercat multe, am vorbit cu senatorii și cu deputații de Timiș, să se găsească finanțări guvernamentale. (…) Pasul firesc mi se părea să vină cineva din partea ministerului să negocieze direct cu episcopia”, declara, marți, Vlad Gârboni, directorul CCS.
Așa cum era stabilit, miercuri, 22 iunie, reprezentanții ministerului și Gârboni s-au întâlnit cu reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice, pentru a începe negocierile. Directorul instituției a declarat, pentru deBanat.ro, că discuția a decurs bine și că se dorește semnarea unui nou contract de închiriere pentru o altă sumă decât cea de până acum. Episcopia Romano-Catolice trebuie să ofere un răspuns în șapte zile. Dacă situația nu se va remedia, studenții au anunțat că vor ieși în stradă pentru proteste culturale.

Share
Published by
Dariana Bratu

Recent Posts

Centura de ocolire a Timișoarei are acum parcări, dotate ca în vest

Ultimul punct din proiectul Centurii Sud, cele două spații de servicii, au fost deschise pentru…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc o nouă ediție a bursei locurilor de muncă pentru absolvenți

Absolvenții de facultate sunt așteptați la o nouă ediție a Bursei Locurilor de Muncă dedicată…

12 ore ago

A fost emis avizul de oportunitate pentru un nou corp de clădire la Spitalul Județean. Va găzdui un nou centru neurovascular și 284 de paturi

Dezvoltarea Spitalului Județean Timișoara va continua, iar cel mai noi proiect de extindere va presupune…

12 ore ago

A fost desemnat executantul reabilitării Școlii Generale 1, din Cartierul Fabric

Una dintre cele mai active firme locale în relația cu Primăria Timișoara a obținut, în…

12 ore ago

Eveniment internațional cu ocazia unui centenar remarcabil! Gala aniversară ELITh, la 100 de ani de la prima generație de absolvenți ai UPT

Universitatea Politehnica Timișoara, unul dintre cele mai importante și iubite branduri ale Timișoarei și ale…

13 ore ago