Categories: Primăria Timişoara

Sfaturile lui Cojocari pentru noii consilieri locali: Lasati interesele de partid!

Secretarul Ioan Cojocari și-a văzut dorința împlinită: a instalat noul consiliu local, ultimul din cariera sa administrativă, și poate ieși la pensie atât de liniștit pe cât îi permit problemele pe care le are cu justiția. Înainte să plece, le-a spus aleșilor locali că ar trebui să lase deoparte interesele politice și personale.

„Mă pensionez anul viitor, în luna august. Fac alegerile. Mai pun primarul şi după aceea. Voi lăsa oraşul pe mâini sigure…”, declara secretarul PMT, în toamna lui 2015. Între timp, Ioan Cojocari a fost trimis în judecată în cazul Poli, fiind acuzat de abuz de serviciu și având, în plus, și sechestru pe avere. Deoarece dosarul nu a ajuns în instanță, fiind încă în camera preliminară, el nu poate fi suspendat din funcție. „Am avut termen la camera preliminară și nu a putut să vină Nicușor Miuț, că e arestat, și s-a amânat pe 27 iunie. Atunci se discută la camera preliminară, unde se descurcă procedurile, cu recurs cu tot… Numai când intră în instanță se poate cere suspendarea. Se va vedea dacă se trimite înapoi dosarul la procuror, ca să fie refăcut, sau dacă se trimite în judecată. Nu se pune problema de suspendare acum. Suspendarea din toamnă încolo…”, declara, în urmă cu câteva zile, Ioan Cojocari.

Secretarul PMT va ieși la pensie la 1 august și vineri, 24 iunie, a participat la ultima ședință de constituire a unui consiliu local din cariera sa. Cojocari a avut un sfat pentru noii consilieri, așa ca, de la un veteran la niște „boboci”. „Se pare că eu nu pot să continui patru ani ca dumneavoastră, din probleme de vârstă. Vă dau un sfat: niciodată nu s-a pus problema că pentru hotărârile care sunt de interesul orașului să faceți opoziție. Drept urmare, hotărârile care sunt cu două treimi, în mod normal, le votați la propunerea executivului. Eu îmi permit să spun, sunt la sfârșit de mandat, că după fișele personale ale dumneavoastră, după faptul că 13 consilieri au fost și în mandatul trecut, deci au acumulat o experiență de patru ani, sunt ferm convins că veți conlucra și că Timișoara va progresa. În spatele dumneavoastră purtați voturi, speranțele timișorenilor. Lăsați interesele celelalte, de partid, interesele care sunt și gândiți-vă că important este bunul mers al orașului”, a spus Ioan Cojocari. Acesta ocupă funcția de secretar al Primăriei Timișoara din 1992.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago