Teoretic, de câteva săptămâni, în Timișoara se „dă” contra țânțarilor. Practic, oamenii se plâng că numărul enervantelor insecte este tot mai mare. Primarul Nicolae Robu anunță, din Singapore, că nu tot orașul e cuprins în contractul de dezinsecție, dar și că a cerut analizarea substanțelor folosite.
În iunie, primarul Nicolae Robu a anunțat startul operațiunii de dezinsecție în Timișoara. „Începe dezinsecția, mai întâi pe malurile Begăi și în diverse spații verzi”, spunea edilul. De atunci, conform reprezentanților PMT, s-a făcut de mai multe ori inclusiv dezinsecție din aer. Cu toate acestea, în oraș e plin de muște și de țânțari, parcă mai abitir decât înainte. Timișorenii s-au plâns, marți, și pe Facebook, în timpul „live”-ului făcut de primarul Robu taman din Singapore. Edilul recunoaște că lucrurile nu stau prea bine. „Din păcate, în ultimele două veri și, iată, acum, în cea de-a treia, nu am avut un contract cu un operator care să facă dezinsecția așa cum trebuie. Suntem blocați în instanță și nu se programează mai repede termenele. În acest an am putut semna un contract în regim de forță majoră, datorită avertizării primite din partea Ministerului Sănătății, privind pericolele virusului Zika, transmis de țânțari. Acel contract are însă valoare limitată, suma maximă pe care am putut-o folosi fiind de aproximativ 130.000 de euro. Nu întreg orașul este cuprins în acest contract (…) S-au făcut deja raiduri, s-au împrăștiat substanțe din aer și de la sol. Urmează să continue această operațiune, dar eficiența, din ce mi s-a sesizat și din ce am constatat și eu, înainte să plec, este destul de scăzută”, a spus Robu.
Edilul a anunțat că le-a solicitat subalternilor să… verifice substanțele folosite de firma de dezinsecție. „Am cerut directorului Direcției de Mediu să facă o analiză a substanțelor folosite, să nu cumva să ne trezim că și aici avem parte de o escrocherie, la fel ca în sistemul sanitar, unde unii indivizi cu față de oameni au avut în ei atâta mizerie încât au pus în pericol viața unor cetățeni nevinovați vânzând substanțe care nu erau ceea ce trebuie să fie. Am cerut să se facă analiza chimică a acestor substanțe, pentru a ne asigura că nu ne păcălește nimeni”, a mai declarat acesta. Contractul de dezinsecție în regim de forță majoră a fost adjudecat de Deraton, la prețul de 300.000 lei, la care se adaugă TVA.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…