Categories: Invatamant

Incepe admiterea la Politehnica: la facultatile cele mai cautate se intra doar cu examen

Universitatea Politehnica organizează, în intervalul 18-26 iulie, concursul de admitere pentru ciclul licenţă. Sunt nu mai puțin de 56 de specializări oferite de 10 facultăți, în Timișoara și Hunedoara. Admiterea se face prin examen sau pe bază de dosar, în funcție de specializarea dorită.

Oferta UPT pentru anul universitar 2016/2017 cuprinde 2.200 locuri fără taxă şi peste 1.000 de locuri cu taxă. Candidaţii se pot înscrie în perioada 18 – 26 iulie, online sau la sediile facultăţilor. La facultățile care organizează examen de admitere – Automatică şi Calculatoare, Electronică şi Telecomunicaţii, Arhitectură şi Urbanism – înscrierile se pot face doar până în 23 iulie, urmând pe proba să se desfășoare marți, 26 iulie. Rezultatele se afișează în intervalul 27-30 iulie. Mai multe detalii pot fi accesate pe site-ul Universității Politehnica. UPT este una dintre puținele universități din țară care oferă cazare tuturor studenților săi. Sunt 16 cămine, cu peste 5.000 de locuri de cazare, iar restaurantele studențești au prețuri preferențiale. Studenții UPT au la dispoziție, cu acces gratuit, și două baze sportive cu dotări de ultimă oră: două bazine de înot semiolimpice, unul acoperit și unul descoperit; terenuri acoperite și descoperite de fotbal, tenis, volei, handbal, pistă de atletism; săli de forță și fitness. De asemenea, studenții UPT beneficiază de o noua bibliotecă – un spațiu impresionant, dotat cu tehnologie de ultimă generație și spații proiectate pentru toate nevoile studenților: studiu individual sau în grup, ședințe de lucru internaționale etc.

Share
Published by
Oana Telescu

Recent Posts

Liceenii din Timişoara au intrat în spaţii interdimensionale şi au creat opere de artă/FOTO

Elevii Liceului de Arte Plastice din Timișoara, ai Colegiul Național Bănățean și ai Liceului de…

O oră ago

RETIM anunță modificarea tarifelor de facturare (colectare-transport și tratare) a deșeurilor municipale în Zona 1 a județului Timiș

RETIM Ecologic Service S.A. informează toți utilizatorii serviciului de salubrizare (persoane fizice, asociații de proprietari/locatari,…

3 ore ago

Poli Kids Fest vine cu o mulţime de surprize, activităţi distractive şi chiar ridicări cu balonul

Lumea inocenţei şi a copilăriei va fi recreată cu ajutorul UPT în acest weekend. Campusul…

4 ore ago

La Timișoara se pregătesc mai multe eveniment dedicate zilei de 1 Iunie/Foto

Timișoara va avea, cu ocazia zilei de 1 Iunie, o serie de evenimente care sunt…

5 ore ago

Sfârşit tragic pentru un tânăr de 31 de ani, care a murit în bazinul de înot din zona Dacia

Un tânăr şi-a găsit sfârşitul în bazinul de înot din zona Dacia, marţi seara în…

6 ore ago

Gerald Simonis, candidat independent la Primăria Moșnița Nouă: “Banii comunității trebuie cheltuiți pentru nevoile oamenilor”

În 2020, după alegerile locale, în Moșnița Nouă spiritul civic a crescut simțitor, comunitatea s-a…

6 ore ago