Categories: Economic

Perdea verde de 8 metri inaltime, la Openville

Compania Iulius a început lucrările la cel de-al doilea imobil office clasa A din proiectul multifuncțional Openville. Clădirea United Business Center (UBC) 1 va avea o suprafață de 13.000 mp, iar în această perioadă se lucrează la fundație. Pentru ca disconfortul celor care trec prin zonă să fie cât mai mic, șantierul a fost „camuflat” în spatele a nu mai puțin de 130 de arbori, înalți de opt metri!

Șantierul de la Openville avansează în ritm accelerat și, odată cu el, crește și preocuparea față de protejarea mediului înconjurător. Din acest motiv, șantierul de la UBC 1 a fost delimitat cu 130 de arbori cu o înălțime de aproape 8 metri. Copacii sunt din specia Cupresus Leilandi, recomandată pentru realizarea perdelelor verzi, cu rolul de a bara emisiile de praf și de a oferi protecție fonică. După încheierea lucrărilor, ei vor fi transplantați în cel mai mare parc suspendat din România, de 55.000 mp, care va fi amenajat în cadrul ansamblului multifuncțional Openville. În plus, niciun camion sau alt utilaj nu părăsește șantierul fără ca roțile să fie spălate, iar căile de acces pietonal din imediata apropiere au fost acoperite cu gazon artificial, în timp ce un utilaj special este folosit pentru curățenie în zona adiacentă șantierului, care neutralizează răspândirea prafului.

Realizarea etapelor edificării UBC 1 nu afectează fluxul de clienți și nici activitatea de la Iulius Mall. Căile de acces auto și sensurile de mers nu sunt modificate, iar pentru pietoni a fost amenajat un nou culoar, care face legătura între Calea Lipovei și intrările în mall, de pe latura vestică. În plus, în ultimele luni, numărul locurilor de parcare puse la dispoziție de Iulius Mall a fost suplimentat. Clădirea UBC 1, cu o arhitectură aparte, în formă triunghiulară, va avea 12 niveluri și este proiectat cu tehnologii de ultimă generație şi soluţii eficiente din punct de vedere energetic, astfel încât să respecte standardele celor mai înalte calificări pentru „clădirile verzi”. Ansamblul multifuncțional Openville este o investiție de peste 220 milioane de euro, un nou concept de dezvoltare urbanistică, ce îmbină componenta office și pe cea de retail cu multiple posibilități de entertainment oferite de cel mai mare parc suspendat din țară, 15 săli de cinema, 4 săli de evenimente, locuri de joacă, numeroase cafenele și restaurante tematice.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

16 ore ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

19 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

19 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

20 de ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

20 de ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

20 de ore ago