Cele doua Poli au platit cate 21.000 de lei ca sa joace pe „Dan Paltinisanu”

La licitația pentru închirierea stadionului „Dan Păltinișanu”, derulată de CJ Timiș, nu s-a prezentat nimeni. Un alt lucru e cert: atât ACS Poli, cât și ASU Poli au plătit sumele solicitate de CJ, pentru a putea juca acasă. Șeful CJ, Sorin Grindeanu, spune că nu se pot face derogări de la regulă, dar va încerca să reducă suma, însă numai acordul plenului.

CJ Timiș are în derulare o procedură de licitație pentru închirierea stadionului „Dan Păltinișanu”. Suma este de 20.000 lei + TVA / lună, la care se adaugă plata utilităților, și a fost stabilită în ultimul plen al instituției. În acest moment, orice echipă care dorește să joace aici trebuie să achite tariful standard de închiriere, și anume 21.000 lei + TVA. Miercuri, 3 august, două echipe au semnate contracte pentru zilele de sâmbătă și duminică. Este vorba despre ACS Poli, care joacă în Liga I, și ASU Poli, care debutează în Liga a II-a. „Am văzut că am fost subiect de discuție în ceea ce privește stadionul. Sunt șeful unei instituții care are aprobate niște hotărâri în vigoare. Cu toată dragostea și pentru ASU, și pentru ACS, trebuie să respect acele hotărâri. Dacă stadionul ar fi fost proprietate personală a lui Sorin Grindeanu, poate că aș fi putut spune că nu pot să cer 21.000 de lei, ci hai să negociem, poate putem 5.000, poate putem 1.000, poate un leu, poate gratuit. Există hotărâri de CJ care sunt în vigoare și pe care trebuie să le respect până se termină procedura de licitație demarată înainte de a veni eu președinte. Sunt obligat să respect toți acești pași, altfel înseamnă că încalc legea. Am semnat două contracte, ambele pe câte 21.000 lei, unul cu ASU, unul cu ACS”, a declarat, joi, președintele CJ.

Conform acestuia, nu există, în prezent, altă modalitate prin care o echipă să poată juca pe stadion. „Sunt hotărârile de consiliu județean în vigoare. Nu pot să nu le respect. În momentul în care termin procedura demarată pe licitație, care sper să fie finalizată în august, aș vrea să încercăm să avem o altă abordare. Tariful de 21.000 de lei pentru închiriere ar putea fi modificat, dar trebuie să existe o justificare din punct de vedere economic. Din punctul meu de vedere, acest tarif este foarte mare, dar este aprobat de CJ. Nu-mi doresc să ajungem să avem un stadion pe care să nu joace nimeni. Mi-aș dori să-și poată permite să joace toate echipele, de rugby, de fotbal, de toate diviziile (…) Procedura de licitație începută de vechea administrație trebuie terminată. Acestea sunt prevederile legale, apoi putem să gândim o altă abordare care să respecte legea”, susține Grindeanu. Președintele CJ e categoric: nu se pune problema ca ACS Poli să nu plătească, așa cum s-a spus în ultimele zile. „ACS a plătit pentru a juca, zvonul că a primit stadionul gratis nu are bază în realitate. Primarul Robu nu a încercat să facă lobby și, chiar dacă ar fi încercat, nu aveam ce să fac”, mai spune Sorin Grindeanu. Mai trebuie spus că la licitația pentru închirierea stadionului nu a depus nimeni nicio ofertă până acum.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

11 minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

12 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

13 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

18 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

19 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

19 ore ago