Categories: PartideUltima ora

Popoviciu si Samartinean, afara de pe lista PNL pentru parlament?!

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu-i vrea pe lista pentru Camera Deputaților pe actualii parlamentari Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean! Cap de listă la Senat va fi Vasile Blaga, iar la camera inferioară, locul întâi va fi disputat între Dan Popa și Marilen Pirtea.

Sunt 27 de liberali care vor să fie parlamentari: Ben-Oni Ardelean, Sorin Ardelean, Maria Barna, Iulia Căldăraru, Claudiu Chira, Liviu Cocean, Adrian Colhon, Dumitru Dinulescu, Ovidiu Drăgănescu, Bogdan Ghelbere, Daniela Mariș, Mariana Nagy, Ioan Nasleu, Liliana Oneț, Cosmin Pavlovici, Dan Popa, Balint Petrescu, Marilen Pirtea, Carmen Popescu, Longin Popescu, Alin Popoviciu, Petru Roman, Gheorghe Sabou, Cornel Sămărtinean, Ioan Sas, Doina Schedan și Marian Constantin Vasile. Lor li se adaugă copreședintele PNL, Vasile Blaga, care va fi cap de listă pentru Senat. Lucrurile se anunță însă complicate la Camera Deputaților. „Am purtat o discuție foarte interesantă în biroul politic, nu am luat hotărâri, însă am discutat câteva ore despre cum să procedăm la întocmirea listelor. Le-am spus colegilor că eu consider că la Senat prima poziție revine lui Vasile Blaga. La Camera Deputaților, așa cum stau lucrurilor în momentul de față, am cerut colegilor acordul să mă lase pe mine ca, împreună cu Dan Popa și cu Marilen Pirtea, să stabilim amiabil primele două poziții pe listă. Evident, cei doi urmând să le ocupe, în ordinea pe care o vom conveni în trei”, a anunțat, vineri, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu.

Pe lista aspiranților sunt și doi deputați în funcție: Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean. Robu nu-i vede însă pe niciunul nici măcar pe lista pentru Camera Deputaților! „Eu cred că niciunul dintrei cei doi nu va trebui să fie pe listă pe nicio poziție. Alin Popoviciu ar putea fi un foarte bun secretar de stat sau director în minister. Este un om de echipă, un tip extrem de harnic. Nu am apucat să-i spun care este opțiunea mea, dar sunt convins că va înțelege acest lucru și că va fi om de bază în PNL. Nu-l putem considera vinovat că are anumite dosare în lucru, dar nu este potrivit să apară pe lista pentru candidații la parlamentare, pentru că ar apărea o reacție negativă din partea comunității, care s-ar răsfrânge negativ asupra lui însuși în primul rând, dar și asupra PNL. Ce am spus despre Alin Popoviciu este valabil și despre Cornel Sămărtinean. Îmi asum că am greșit față de ambii necomunicându-le față în față, dar nu mai avem timp, lucrurile se mișcă și trebuie să rezonăm cu societatea pe care vrem s-o reprezentăm”, a mai declarat Robu. El nu crede că Alin Popoviciu va pleca din partid, chiar dacă nu va fi pe lista pentru parlamentare. „Nu cred că va pleca, cred că Alin Popoviciu va înțelege lucrurile și va înțelege că va avea susținere pentru poziții foarte importante”, a conchis acesta. Liderul PNL Timiș admite totuși că, în condițiile în care decizia finală asupra listei de candidați la parlamentare aparține Biroului Politic Națonal, lucrurile nu sunt bătute în cuie, dar crede că Bucureștiul nu va lua o hotărâre peste capul filialei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

O oră ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

3 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

3 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

4 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

5 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

7 ore ago