Categories: Partide

PSD vrea sa-si bata recordul de la locale: cauta 40% in Timis

Social-democrații nu se înghesuie să anunțe numele celor care vor candida la parlamentarele din iarnă. Președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra, spune că oricum abia la jumătatea lunii septembrie va începe strângerea de candidaturi. Există totuși un scor-țintă.

PSD Timiș nu a terminat curățenia de după scrutinul din 5 iunie. Pentru încă aproximativ trei săptămâni, social-democrații mai au de făcut alegeri prin organizațiile locale, pentru a se putea apuca oficial de pregătirile pentru parlamentare. „Suntem în perioada în care avem alegeri la organizațiile locale, în primul rând pentru că au președinți interimari și al doilea rând pentru că vom lua măsuri acolo unde rezultatul alegerilor locale a fost foarte slab. După ce vom închide aceste alegeri, în jur de 10-15 septembrie, va începe perioada de depunere a candidaturilor pentru parlamentare. Oricine are dreptul să-și depună candidatura, atâta timp cât se încadrează în ceea ce înseamnă statutul partidului și nu depășește codul de integritate. Vom continua și pentru alegerile parlamentare cu acest cod de integritate. În final, va fi prezentată echipa de la Camera Deputaților și de la Senat. Va fi o echipă solidă, cbine pregătită pe diferite domenii și care va ști foarte bine care sunt proiectele importante, atât pentru Timișoara, cât și pentru restul județului”, susține președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra. Acesta spune că social-democrații au planuri mari. „Procentul de 37% obținut la alegerile locale nu a fost întâmplător și vom reuși să-l depășim la alegerile parlamentare. Un procent de 40% vizăm în Timiș, va fi și o redistribuire la nivel național, dar vrem cinci deputați și doi senatori”, afirmă Dobra. Spre deosebire de liberali, care l-a anunțat pe Vasile Blaga drept cap de listă pentu Senat, PSD-iștii nu vor să facă public vreun nume. „Nu a început încă perioada de înscriere pentru alegerile parlamentare. 100%, lista de la Senat va fi deschisă de un om care cunoaște județul”, s-a limitat să declare Călin Dobra. PSD Timiș are, în acest moment, un singur senator, pe Matei Suciu. Capul de listă de la alegerile din 2012, Ilie Sârbu, a preferat un loc călduț la Curtea de Conturi. Social-democrații susțin, de asemenea, că lista de candidați va fi stabilită pe plan local. „Candidații PSD Timiș vor fi stabiliți în Timiș, de PSD Timiș, nu de primarul Aradului, primarul Bucureștiului sau liderul național”, a afirmat, la rândul lui, Alfred Simonis, Acesta spune că nu s-a hotărât încă dacă vrea un loc de parlamentar.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Supărare mare la PNL Timiș. Alin Nica le ”fură” candidatul la funcția de primar în Dudeștii Noi, pe ultima sută de metri

Partidul Național Liberal Timiș se vede în situația de a nu avea candidat la funcția…

3 ore ago

Accident mortal pe DN 6 în a doua zi de Paşte

Familie îndoliată în a doua zi de Paşte. Accident rutier pe DN6, localitatea Sadova Veche,…

3 ore ago

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

10 ore ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

10 ore ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

10 ore ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

12 ore ago