Deputatul Ion Răducanu rămâne președintele PMP Timiș cel puțin până în martie 2017. Abia atunci vor avea loc alegeri în partid și totul depinde de rezultatele de la parlamentarele din iarnă. „Popularii” timișeni vor un senator și doi deputați. Pentru asta au însă nevoie de voturi de trei ori mai multe decât numărul de membri de partid actual.
Fuziunea UNPR – PMP s-a încheiat lin în Timiș. Cel puțin asta susține președintele filialei, Ion Răducanu, conform căruia nu există niciun fel de frecușuri între cele două componente ale noului PMP. „Rezultatele în Timiș au fost mai bune la UNPR decât la PMP. Or, funcția de președinte al PMP era din capul locului dată UNPR, fără discuție. Nu există nicio înțelegere. Nu am nicio problemă, de niciun fel, în organizație. Eu sunt un om cu experiență vastă în conducerea oamenilor, toată viața am fost manager și nu cred că voi avea o problemă cu organizarea partidului (…) Am împuternicire din partea președintelui partidului să conduc această organizație. Cine lucrează în disciplina de partid rămâne. Cine nu, nu”, spune deputatul. Răducanu ar fi trebuit să facă anunțul încheierii fuziunii alături de Roxana Iliescu, dar, deși prezența acesteia era dată ca sigură, prim-vicepreședintele „popularilor” a plecat în concediu.
Noul PMP este condus de un consiliul executiv județean, o structură interimară formată din 56 de persoane. Pare stufos, dar, spune Ion Răducanu, e formula cea mai bună cu care poate fi „atacată” campania electorală pentru alegerile parlamentare. „Am stabilit la congresul reunit să funcționăm primele șase-șapte luni, până în luna martie, cu organe colective de conducere. Ne putem organiza mai bine pentru campania de la parlamentare și e bine să ai mai mulți oameni cu funcții de răspundere, care pot să coordoneze mai multe organizații. Structura va reveni la normal după 1 martie 2017, când vor avea loc alegeri în PMP”, a declarat deputatul. PMP Timiș vrea la alegeri cel puțin 15%, ceea ce înseamnă mai multe voturi decât au obținut, la localele din iunie, cele două partide împreună. Și nu doar atât: „popularii” trebuie să ducă, din nou, muncă de convingere susținută pentru un asemenea procentaj. „Suntem printre primele județe, scorul nu poate să fie sub 15%, exclus. Timișul ar trebui să ia doi deputați și un senator. La 15%, înseamnă cam 30-35.000 voturi. Noi am luat împreună, UNPR și PMP, la alegerile locale, 30.000 de voturi la CJ, la votul politic. Deci noi cu 35.000 voturi putem lua un senator și doi deputați (…) În evidența noastră bazată pe documente, figurau aproape 10.000 membri la UNPR și 2.000 la PMP, la momentul fuziunii. Acum se reface evidența membrilor de partid. Ne-am propus să avem în jur de 12.000 membri”, a conchis Ion Răducanu.
De Sărbătoarea Crăciunului vă dorim să aveți parte de gânduri bune, multă bucurie, căldură în…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…