Primăria Timișoara a demolat, în patru ani, mai puțin de 200 de garaje și a plătit pentru o parte din proprietarii acestora 100.000 euro! Municipalitatea a anunțat la începutul lunii iulie, că vrea să demoleze, dintr-un foc, aproape 350 de astfel de construcții. Toate – și cele care au dispărut, și cele care urmează să dispară – sunt situate în zona Soarelui.
De la începutul primului mandat al primarului Nicolae Robu, acesta a anunțat că vrea să scape Timișoara de garajele inestetice de printre blocuri. Municipalitatea urma să amenajeze locuri de parcare civilizate, în aceleași spații. La finele primilor patru de ani de administrație Robu, s-a tras linie. Au fost demolate exact 176 de garaje, toate în zona Soarelui. „În perioada iunie 2012 – iunie 2016 au fost propuse pentru demolare următoarele baterii de garaje: garaje strada Orion, prin HCL 161/2015 s-a declarat interesul local public pentru amplasamentele pe care sunt garaje situate paralel cu carosabilul în zona verde pe str. Orion și ca urmare a fost declanșată procedura de negociere cu proprietarii (…) Au fost identificate 45 de garaje pe următoarele amplasamente: bateria nr. 151 – str. Azurului 19 – 6 garaje; bateria nr. 220 – str. Orion 8-10 – 9 garaje; bateria nr. 2000 și bateria nr. 2002 – – str. Orion – str. Farului – str. Oglinzilor – str. Aștrilor – 30 garaje; garaje str. Uranus și str. Vasile Balmuș (…) pentru amplasamentul situat de-a lungul carosabilului pe strada Uranus, pe latura de est a Parcului Pădurice au fost identificate garajele existente ca făcând parte din Bateria nr. 300, compusă din 66 garaje; pentru amplasamentul situat în spațiul verde și alei în zona străzii Vasile Balmuș, au fost identificate garajele existente ca făcând parte din Bateria nr. 228, compusă din 5 garaje; garaje situate între str. Mareșal Constantin Prezan și str. Vasile Balmuș (…) bateria nr. 108, strada Luminii – 50 garaje, bateria nr. 108. str. Vasile Balmuș – 10 garaje”, susțin reprezentanții PMT.
Demolarea garajelor a stârnit nenumărate nemulțumiri în rândul timișorenilor care au rămas fără spațiile în care, de multe ori, aceștia nu-și țineau efectiv mașinile, ci le foloseau drept mici depozite. Din motive neelucidate încă oficial, doar o parte din proprietarii de garaje aveau prevăzută în contractele încheiate cu PMT și plata unei despăgubiri. Practic, din cei 176 de oameni care au rămasă fără garaje, doar 50 au primit și bani de la primărie. „Din totalul de 176 de garaje propuse pentru demolare s-au acordate despăgubiri pentru 50 de garaje, câte 2.000 de euro/garaj”, mai spun cei de la PMT. La începutul lunii iulie, primarul Nicolae Robu anunța că operațiunile de demolare a garajelor continuă. De această dată, este vorba despre exact 339 de astfel de construcții, aflate în zona străzii Sirius. „Vreau să îi rog pe proprietari să înțeleagă că orașul trebuie să se modernizeze, să se înfrumusețeze și că trebuie să funcționeze mai bine și că suntem nevoiți să înlăturăm garajele (…) Cei care au contracte cu primăria, în care există o clauză de despăgubire în cazul în care se solicită demolarea garajelor, vor primi 2.000 de euro. Îi rog pe cetățeni că, oricât de neconvenabil ar fi pentru ei, să înțeleagă că dacă în contractele lor nu există o astfel de clauză, primăria nu are posibilitatea legală să le dea despăgubire (…) Nu înțeleg de ce unele au clauză de despăgubire, iar altele nu”, declara edilul.
Candidat la un loc de senator pe lista PNL, fost viceprimar al Timișoarei, actual consilier…
La ora 12.00, la cinci ore după deschiderea secţiilor de vot, în judeţul Timiş prezenţa…
După ce și-a exercitat dreptul la vot, Alfred Simonis, preşedintele PSD Timiş, totodată președinte al…
Etapa a 11-a din prima ligă de futsal a debutat sâmbătă, 23 noiembrie, la Deva,…
Primarul Dominic Fritz încă nu poate vota, dar a făcut un apel la timişoreni să…
Aproape de șocul campionatului! Voleibalistele de la CSM Lugoj au fost foarte aproape de a…