Categories: Primăria Timişoara

A mai venit o Armonie! Nu va fi receptionata daca nu e totul in regula / FOTO

La Timișoara a ajuns, în sfârșit, după mai bine de un an, încă un tramvai reabilitat. Imaginile au fost postate pe forumul RATT, iar oamenii reclamă aspectul garniturii, despre care spun că are și elemente de… câțiva lei. Primarul Nicolae Robu afirmă că tramvaiul nu va fi recepționat, dacă nu corespunde standardelor. În zilele următoare va mai veni încă unul.

Pe liniile din Timișoara circulă, de anul trecut, două tramvaie reabilitate. Abia acum a ajuns, în orașul de pe Bega, cea de-a patra garnitură modernizată. Ea vine de la Pașcani și a fost fotografiată de utilizatorii forumului RATT, care au reclamat și diverse nereguli. „Avem o mască «a la Pașcani», care este varianta 3. Să nu uităm că tramvaiul inițial a venit cu acel far futuristic, care la urmă a fost modificat, cârpit, ca mai apoi ceva asemănător să devină standard. Avem acel negru de la parbriz care e clar dat cu pensula, fără nici macar cea mai mică dorinta de a fi uniform. Avem un grilaj a la Dedeman pe lateral, pe care dacă îl vopseau cel puțin violet, deja arăta altfel. Avem semnalizatoare lipite cu un kg de silicon, care e deja desprins (…) Avem bucăți care se potrivesc și nu prea. Sunt tăiate dupa nevoie. Cei care au o minimă idee despre tramvaie știu că în spate avem roșu pentru stopuri și galben pentru frână. În cazul nostru, luându-mă după modelul exact ca în față, țin să cred că galbenul este tot semnalizare. Asta însă nu este tot, acesta este și orientat aiurea, lateral”, a notat unul dintre ei.

Primarul Nicolae Robu afirmă că recepția nu se va face în orice condiții. „Acest tramvai nu este recepționat, a fost adus la Timișoara de la Pașcani, se vor face toate observațiile de rigoare. Nu va fi cu nimic mai prejos decât celelalte două. Dacă mai trebuie, se fac ajustări, la parbriz și unde mai e nevoie. Cu siguranță nu se recepționează fără să arate așa cum trebuie. Toate remedierile se vor face la Timișoara, nu trebuie să se întoarcă în fabrica de unde provine, nu sunt lucrurile care să nu poată fi făcute aici. Mai întâi i se va face inspecția în depou, apoi va ieși în probe, așa cum s-a întâmplat și în cazul celorlalte două tramvaie”, a spus, pentru deBanat.ro, edilul. Conform lui Robu, în următoarele zile va veni încă o garnitură reabilitată, de această dată de la Arad. Până la sfârșitul anului, la Timișoara ar trebui să ajungă alte 10 bucăți. Asta însă depinde. „Nu știu dacă vor veni chiar toate, termenul contractual e ceva mai târziu, dar ei au zis că sunt în stare ca, până la sfârșitul anului, să le facă pe toate 12. Având în vedere că a dat faliment fabrica de parbrize, după cum am spus deja, și că pot să mai apară unele probleme, că așa se întâmplă mereu, e posibil ca, până la sfârșitul anului, să nu vină toate celelalte 10. Dar vor veni și altele, cu siguranță”, a completat primarul.

„Cele două care vin în această perioadă vor intra în circulație în regim normal până la finele acestui an. Deci va crește cu 100% numărul tramvaielor reabilitate care vor circula în Timișoara”, a mai spus Robu. Contractul încheiat de PMT cu asocierea Electroputere VFU Pașcani și Astra Vagoane Călători Arad prevede modernizarea a 30 de tramvaie în patru ani. Până acum, în doi ani, au fost reabilitate patru, dacă îl socotim și pe cel care trebuie să sosească de la Arad. Prețul pe bucată este de aproximativ 500.000 euro și, în afară de șasiu, totul este recondiționat. Tramvaiele au și încălzire în scaune, și climatizare, și sistem de supraveghere video cu nouă camere. (sursa foto: http://www.ratt.ro/forum)

Invalid Displayed Gallery

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

4 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

8 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

8 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

9 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

9 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

10 ore ago