Categories: Afaceri

Adio drumuri de o zi intreaga! Din vara viitoare, timişorenii vor putea zbura la Constanta

Timişorenii vor putea ajunge pe litoralul românesc într-o oră şi un pic. Calvarul drumurilor proaste sau al trenurilor CFR veşnic întârziate va fi înlocuit cu deplasarea lejeră şi rapidă cu avionul. Compania Blue Air şi-a anunţat calendarul de zboruri pentru vara anului viitor şi, surpriză, de la Timişoara se va putea merge cu avionul la Constanţa. Se pare că preţurile vor porni de la doar 90 de lei.

Începând cu luna octombrie, de pe Aeroportul Internaţional Timişoara va decola o nouă companie aeriană. Este vorba despre Blue Air, compania urmând să „atace” din capitala Banatului piaţa curselor aeriene interne. Deocamdată vor fi oferite curse spre Iaşi şi Cluj, dar marea surpriză vine atunci când clienţii vor consulta calendarul curselor pentru anul viitor. Pe lista destinaţiilor operate de la Timişoara va fi introdusă Constanţa. Deci, din capitala Banatului se va putea ajunge pe litoralul Mării Negre extrem de uşor. Zborul va dura o oră şi un sfert, va circula vineri şi duminică, iar preţurile vor fi de la 19,99 euro pe drum. Cursele directe ar urma să circule începând cu data de 30 iunie 2017.

Avantajele unei asemenea deplasări sunt evidente. În condiţii ideale, cu avionul vei ajunge de la Timişoara la Constanţa în o oră şi un sfert, cu trenul în 12 ore şi jumătate, iar cu automobilul, în cel puţin 10 ore. Un asemenea zbor cu avionul, cu rezervare din timp, va scoate din buzunarul călătorului 90 de lei (cu taxe incluse, plus bagaj de mână şi de cală), pentru un drum cu trenul undeva la minim 150 de lei, iar cu autoturismul personal aproape 300 de lei. Iniţiativa are la bază un demers realizat de mai multe asociaţii de promovare a turismului, împreună cu Aeroportul Constanţa. Reprezentanţii acestor asociaţii au anunţat că timp de 20 de ani s-a aşteptat un semnal din partea Tarom, compania naţională aeriană, pentru realizarea de asemenea zboruri, dar fără succes. Curse de acest tip vor lega de litoral nu doar Timişoara, dar şi Oradea sau Iaşi.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

6 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

10 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

11 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

11 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

12 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

12 ore ago