Liberalul Stoinel, colectionar de functii: nu-i mai ajung consiliile de administratie

Cu cât ai un CV mai stufos și aduni mai multe funcții în diverse „comitete și comiții”,cu atât pari mai competent! Este și cazul liberalului Ilie Stoinel, căruia nu pare să-i ajungă funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SDM. De vineri, el este și membru în CA al unei societăți comerciale care are ca acționar CJ Timiș.

Pe ordinea de zi a plenului de vineri al CJ Timiș s-a aflat și un proiect privind desemnarea reprezentanţilor CJ în adunările generale ale unor societăţi comerciale la care instituția este acţionar, precum şi de numire în Consiliile de Administraţie ale acestora. Este vorba despre Drumco SA, Inter Center Service SA, Schilift SRL şi Aquatim SA. „Potrivit prevederilor stipulate în actele constitutive și în statutele acestor societăți comerciale de interes județean, societatea va fi administrată de 3 administratori, unul dintre cei trei administratori urmând a fi desemnat de acţionarul CJ Timiș (…) având în vedere desfășurarea alegerilor autorităților administrațiilor publice locale din data de 5 iunie 2016 și ținând cont de rezultatul acestora, precum şi de constituirea Consiliului Judeţean Timiş, (…) apare ca necesară și oportună desemnarea reprezentanţilor CJ Timiş în adunările generale ale unor societăţi comerciale la care judeţul Timiş este acţionar, precum şi de numire în consiliile de administraţie ale acestora”, se precizează în expunerea de motive a proiectului.

Grupurile de consilieri județeni au anunțat, vineri, cine sunt cei pe care îi susțin în aceste funcții. Grupul PNL i-a propus, ca membri în CA, pe Mihaela Calescu, șefa de cabinet a lui Vasile Blaga, la Drumco, respectiv pe Ilie Stoinel, la Schilift. Ambele funcții sunt neremunerate. Stoinel poate fi considerat un adevărat vânător de funcții. El este, în prezent, președintele Consiliului de Administrație al SDM și, pentru foarte scurt timp, a ocupat funcția de consilier local, pe finele mandatului 2012-2016. Stoinel a depus jurământul ca și ales local deși știa că este în incompatibilitate. După trei săptămâni, a renunțat la mandat, spunând că nu a vrut decât să fie aproape de proiectele Timișoarei și să voteze pentru ele. Acum, Ilie Stoinel s-ar putea să fie nevoit să renunțe și la calitatea de membru în CA de la Schilift SRL. Asta, dacă este să ne luăm după declarațiile șefului său de partid. „Nu știu despre ce este vorba. Trebuie să și dorească să fie membru în CA, nu știu cum e la CJ, dar la Consiliul Local Timișoara se dă concurs pentru pozițiile de membri în CA, fără excepție. După OG 109, noi avem un management organizat pe această legislație, prin urmare ocupăm posturile prin concurs. Presupun că Ilie Stoinel, cu care nu am discutat pe acest subiect, dacă va accede într-un consiliu de administrație pe lângă consiliul județean, își va da demisia de dincolo”, a spus Nicolae Robu, întrebat dacă în PNL nu există și alți membri care să poată ocupa astfel de funcții. Conform lui Nicu Bitea, liderul de grup al PNL în CJ Timiș, Stoinel a fost propus de mai mulți colegi, care au avut în vedere experiența sa legată de consiliile de administrație.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Început de mai solicitant pentru pompierii militari, care au avut sute de intervenţii

În perioada 1-6 mai, pompierii militari din cadrul celor 7 subunități de intervenție ale inspectoratului…

7 ore ago

Administrația județeană a semnat acordul pentru finanțarea cumpărării unor microbuze școlare mai puțin poluante

Timișul va primi aproape 25 de milioane de lei, bani de la Administrația Fondului pentru…

8 ore ago

Au fost stabilite locurile de afișaj electoral de la Timișoara

La Timișoara vor fi organizate un număr de 50 de locuri unde vor putea fi…

8 ore ago

La Timișoara va avea loc un show pop-rock unic, pe muzica de Michael Jackson, Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Guns N’ Roses sau Aerosmith

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) vă invită să participați la primul spectacol din turneul…

9 ore ago

Sunt restricții de circulație, pe A1, se lucrează la carosabil

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a informat marți, că din această zi, pe autostrada…

10 ore ago

Alin Nica: La 9 iunie avem de ales între trecut și viitor

Am decis să candidez pentru al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Timiș în…

11 ore ago