Timișorenii s-au adunat, la acest sfârșit de săptămână, cu mic, cu mare, în Parcul Rozelor, la rugă. Joc, mititei și grătare – toate „ingredientele” pentru două zile de veselie. Ce faci însă când singura fântână publică din zonă e stricată și, de două zile, nu vine nimeni s-o repare? Asta, deși există o firmă care are cu Primăria Timișoara un contract de peste 700.000 de euro!
Mare minune dacă, după Ruga Timișoarei, ținută, ca în fiecare an, în Parcul Rozelor, unii petrecăreți nu vor ajunge la spital, cu probleme de natură… digestivă. Asta, pentru că nici sâmbătă, nici duminică, fântâna publică din parc nu a funcționat! Nici artiștii care au urcat pe scenă, nici cei din public, nici, foarte grav, comercianții care vindeau preparate la grătar nu au avut unde să se spele pe mâini, după ce mergeau la toaletă, de exemplu! „În Parcul Rozelor s-a defectat singura cișmea disponibilă, atât pentru ansamblurile de dansatori, cât și pentru spectatori. Nu mai spun că toate cele 30 de corturi cu preparate de mâncare se aprovizionau cu apă de acolo pentru a-și curăța utilajele, iar vânzătorii foloseau toaletele ecologice postate lângă cișmea. Scandalos este că deși am sunat de mai multe ori la dispeceratul firmei responsabile cu întreținerea fântânii nu a venit nimeni s-o repare. Nu i-a păsat nimănui, nici celor de la primărie sau de la Casa de Cultură, de pericolul la care a fost expusă toată lumea”, ne-a relatat un cititor deBanat.ro. Omul susține chiar că, în seara de sâmbătă, cei de la corturile cu mâncare au folosit apă din Bega pentru a face curățenie la finalul programului.
Un telefon dat la dispeceratul firmei Formin nu a avut deloc darul de a clarifica situația. „Am anunțat echipajul de întreținere, problema se va rezolva în cel mai scurt timp”, a spus angajata de serviciu, care a admis că știe cazul, având în vedere că a primit și alte reclamații. Aceasta nu a putut preciza însă nici ce înseamnă „cel mai scurt timp”, nici câte alte avarii de asemenea anvergură sunt în oraș, astfel încât echipa de întreținere să fie blocată în altă parte, cu o situație extrem de gravă. „Am notat că este o situație gravă, va veni o echipă”, a repetat femeia. Formin SA a câștigat, în 2013, licitația organizată de Primăria Timișoara pentru „lucrări de întreținere și reparații fântâni publice forate”. Contractul este valabil patru ani și are o valoare de 3,1 milioane de lei, cu tot cu TVA. În Timișoara sunt 93 de astfel de fântâni publice forate, dar și 30 puțuri forate pentru distribuția apei industriale. Contractul cu firma din Caransebeș presupune „inspecție, încercări, reparare, detectare defecțiuni, curățenie, înlocuire componente etc”. Probabil că în weekend e mai greu cu atâtea lucruri de făcut pe bani deloc puțini… Cine plătește pentru nesimțire și indolență? Noi, desigur…
SCM USV Timişoara nu a pierdut timp odată cu finalul sezonului competiţional. Campioana ţării la…
„De Crăciun ne-am luat raţia de libertate” era un celebru mesaj/slogan al Revoluţiei din 1989. O…
Primăria Timișoara pregătește dosarele pentru obținerea finanțării europene, respectiv a autorizației de construire pentru reabilitarea…
PPC Energie și PPC Energie Muntenia își actualizează platformele online de comunicare cu clienții. Astfel,…
Primăria Timișoara are din această săptămână patru cinematografe funcționale în subordine. Ultimul reabilitat și redevenit…
Consilierii locali timișoreni au aprobat, luni seara, în ultima ședință de plen a anului, proiectul…