Categories: Social

Nesimtire fara margini: La Ruga Timisoarei, fara cismea in Parcul Rozelor!

Timișorenii s-au adunat, la acest sfârșit de săptămână, cu mic, cu mare, în Parcul Rozelor, la rugă. Joc, mititei și grătare – toate „ingredientele” pentru două zile de veselie. Ce faci însă când singura fântână publică din zonă e stricată și, de două zile, nu vine nimeni s-o repare? Asta, deși există o firmă care are cu Primăria Timișoara un contract de peste 700.000 de euro!

Mare minune dacă, după Ruga Timișoarei, ținută, ca în fiecare an, în Parcul Rozelor, unii petrecăreți nu vor ajunge la spital, cu probleme de natură… digestivă. Asta, pentru că nici sâmbătă, nici duminică, fântâna publică din parc nu a funcționat! Nici artiștii care au urcat pe scenă, nici cei din public, nici, foarte grav, comercianții care vindeau preparate la grătar nu au avut unde să se spele pe mâini, după ce mergeau la toaletă, de exemplu! „În Parcul Rozelor s-a defectat singura cișmea disponibilă, atât pentru ansamblurile de dansatori, cât și pentru spectatori. Nu mai spun că toate cele 30 de corturi cu preparate de mâncare se aprovizionau cu apă de acolo pentru a-și curăța utilajele, iar vânzătorii foloseau toaletele ecologice postate lângă cișmea. Scandalos este că deși am sunat de mai multe ori la dispeceratul firmei responsabile cu întreținerea fântânii nu a venit nimeni s-o repare. Nu i-a păsat nimănui, nici celor de la primărie sau de la Casa de Cultură, de pericolul la care a fost expusă toată lumea”, ne-a relatat un cititor deBanat.ro. Omul susține chiar că, în seara de sâmbătă, cei de la corturile cu mâncare au folosit apă din Bega pentru a face curățenie la finalul programului.

Un telefon dat la dispeceratul firmei Formin nu a avut deloc darul de a clarifica situația. „Am anunțat echipajul de întreținere, problema se va rezolva în cel mai scurt timp”, a spus angajata de serviciu, care a admis că știe cazul, având în vedere că a primit și alte reclamații. Aceasta nu a putut preciza însă nici ce înseamnă „cel mai scurt timp”, nici câte alte avarii de asemenea anvergură sunt în oraș, astfel încât echipa de întreținere să fie blocată în altă parte, cu o situație extrem de gravă. „Am notat că este o situație gravă, va veni o echipă”, a repetat femeia. Formin SA a câștigat, în 2013, licitația organizată de Primăria Timișoara pentru „lucrări de întreținere și reparații fântâni publice forate”. Contractul este valabil patru ani și are o valoare de 3,1 milioane de lei, cu tot cu TVA. În Timișoara sunt 93 de astfel de fântâni publice forate, dar și 30 puțuri forate pentru distribuția apei industriale. Contractul cu firma din Caransebeș presupune „inspecție, încercări, reparare, detectare defecțiuni, curățenie, înlocuire componente etc”. Probabil că în weekend e mai greu cu atâtea lucruri de făcut pe bani deloc puțini… Cine plătește pentru nesimțire și indolență? Noi, desigur…

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

5 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

10 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

12 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

13 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

13 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

13 ore ago