Categories: Alte sporturi

Testul suprem inainte de Europa: derby-ul cu Baia Mare de la rugby

Mai puţin de trei săptămâni până super-campioana României la rugby, Timişoara Saracens, va debuta în prestigioasa competiţie Challenge Cup, iar bănăţenii au de susţinut un adevărat test de foc, care le va arăta şi unde sunt cu pregătirea europeană.

Meciul din etapa a III-a a Cupei Regelui înseamnă o încleştare adevărată între echipele ce au dominat cu autoritate ultimii şase ani din Ovaliada românească, CSM Baia Mare şi Timişoara Saracens. „Suntem în faţa unui derby, aşa cum au fost înfruntările din ultimii cinci ani cu cei de la Baia Mare. Pentru Timişoara, astfel de meciuri sunt cele mai provocatoare, iar din punctul meu de vedere în astfel de jocuri echipa trebuie să dea 200%, în aşa fel încât să ne asigurăm victoria. Partidele cu băimărenii trebuie abordate dintr-o perspectivă diferită, faţă de cum am jucat până acum în Cupa Regelui şi ambiţia, jocul de echipă, dorinţa de victorie trebuie să fie la un nivel foarte ridicat. În acelaşi timp acest meci ne va arăta nivelul unde suntem înaintea partidelor din Europa cu Edinburgh şi Stade Francais”, a spus vicepreşedintele clubului bănăţean, Duşan Filipaş. În acest an, Timişoara conduce la general cu 2-1 în meciurile directe. Baia Mare s-a impus în prima dispută, în faza grupelor a Cupei României, dar apoi Timişoara şi-a adjudecat trofeul în faţa tradiţionalului adversar, pe care l-a mai învins şi în turul Superligii. Partida CSM Ştiinţa Baia Mare – Timişoara Saracens se joacă pe Arena Zimbrilor, sâmbătă, de la ora 11.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

O oră ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

O oră ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

2 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

14 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

17 ore ago