Categories: Partide

Cu trei partide in doi ani, Caita Panici a ajuns la PNL si vrea sa ajute dreapta

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, susține că dreapta se întărește în urma unui apel pe care l-a făcut în urmă cu o săptămână. Dovada? 60 de țărăniști, conduși de Caița Panici, care au fost primiți cu brațele deschise de liberali. Panici a trecut înainte de PNȚCD pe la PMP, de unde a plecat în luna martie.

Acum o săptămână, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spunea că dreapta politică ar trebui să dea dovadă de unitate. „Mie tot îmi e greu să înţeleg şi, în continuare, PSD jubilează pe stânga, iar pe partea dreaptă a eşichierului politic se confruntă, aşa ca nişte fraieri, nişte partide (…) Cred că într-o bună zi tot va trebui să se ajungă la unitatea dreptei. De aceea politica pe care unii o duc de izolare sau de rupere a oricăror legături cu alte partide nu este bună”, afirma liberalul. Vineri, Robu a anunțat o primă consecință: în PNL au „aterizat” câteva zeci de țărăniști! „Mă bucur că apelul pe care l-am făcut nu a rămas fără niciun ecou. Vreau să vă aduc la cunoştinţă că în Biroul Politic Judeţean l-am invitat pe cel pe care îl vedeţi alături de mine, pe Caiţa Panici, fost preşedinte până acum al organizaţie municipale a PNŢCD. Dânsul ni s-a alăturat cu alţi 60 de colegi, partea cea mai importantă a organizației municipale a PNȚCD. Sunt oameni de dreapta care au înțeles că fragmentarismul nu-și are rostul”, a spus șeful liberalilor.

Teoretic, sună bine. Practic, Caița Panici este la al treilea partid din 2014 încoace. El și-a început cariera politică în PMP, de unde a plecat în martie către țărăniști. Nicolae Robu susține că nu e vorba despre traseism! „Nu e chiar aşa, oamenii sunt în etape de căutări şi caută pe acelaşi front un loc unde să simtă că într-adevăr îşi pot materializa năzuinţele. Nu întotdeauna ceea ce ţi se prezintă a fi un partid chiar este, pentru că oamenii de foarte bună credinţă se orientează spre anumite structuri şi când ajung acolo constată că este vorba despre altceva. Nu trebuie să privim lucrurile așa, cu fundamentalism. Ce este mai greu de înţeles este când unii basculează de la stânga la dreapta foarte uşor. Când trec de la un partid de dreapta la un partid de dreapta trebuie să admitem că poate fi valabilă şi ipoteza bunei credinţe”, spune acesta. Întrebat de ce n-a venit la PNL încă din luna martie, Panici afirmă că… n-a vrut să stârnească lucrurile! „Nu am vrut să vin înainte de alegeri. Pentru mine traseism înseamnă să fii mereu la putere. Am venit să ajut. În PMP am intrat în 2014, am venit la PNȚCD, unde nu am găsit mare lucru, a fost o rătăcire. Sunt dornic să pun și eu o cărămidă în orașul acesta. Nu vreau să plec din țară, simt că trebuie să fac ceva, încerc să ajut dreapta”, a declarat acesta. Cine a mai rămas în PNȚCD Timiș? Conform aceluiași Panici, curentul de… stânga! Cel de dreapta a plecat, teoretic, la PNL.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

9 minute ago

Nicolae Robu își schimbă părul, dar năravul, ba!

Câteva contestații depuse de cetățeni de bine ai acestui municipiu arată negru pe alb că…

2 ore ago

Iulius Town deschis în a doua zi de Paște. Află programul special al magazinelor tale favorite!

Ca în fiecare an, de Paşte, Iulius Town are un orar special. Sărbătorile pascale sunt…

3 ore ago

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

3 ore ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

16 ore ago