Drept la replica

Urmare a scrisorii „anonime” cu privire la activitatea Filialei Locale USR Timișoara transmise către toate agențiile de presă, Filiala USR Timișoara nu dorește să intre într-o polemică prin intermediul presei cu privire la afirmațiile nefondate din cadrul acesteia, dar, din respect pentru susținătorii USR şi pentru opinia publică, vom preciza punctual următoarele aspecte considerate de noi estenţiale cu privire la conținutul scrisorii :


1. Biroul Local al Filialei Locale USR Timişoara consideră că punctul de vedere al unui anonim nu trebuie să facă un subiect de presă mai ales dacă vine de la un membru al grupului de inițiativă Timişoara, care doreşte doar să se răzbune prin transmiterea acestei scrisori „anonime” și să aducă prejudicii de imagine USR. Acelaşi anonim a ameninţat cu transmiterea în presă a unor alegaţii similare, probabil datorită faptului că nu a primit votul de încredere al colegilor, la discuţiile informale de prezentare a intenţiei de a candida.
2. USR, şi implicit Filiala Locală a USR Timişoara doreşte să schimbe modul de a face politică în România, sens în care USR nu doreşte să intre în acest joc al răzbunărilor şi al mesajelor transmise prin presă.
3. Conform Statutului USR, Conferinţa Filialei Judeţene alege candidaţii pentru alegerile parlamentare şi ordinea acestora pe fiecare listă. Până în prezent au existat discuţii doar în cadrul Filialei Locale USR Timişoara (deci nu cea judeţeană), cu privire la membri care doresc să candideze la aceste alegeri şi cu privire la votul de încredere acordat acestora în Filiala Locală pentru a putea candida în cadrul Filialei Judeţene. În data de 23 octombrie 2016, USR Filiala Judeţeană Timiş îşi va desemna candidaţii pentru alegerile parlamentare, sens în care toate alegaţiile nefondate din scrisoare cu privire la modul de stabilire a candidaţilor USR Timiş la alegerile parlamentare sunt lipsite de sens. Acest candidaţi vor fi validaţi ulterior de Biroul Naţional.
4. Membri fondatori ai Filialei Locale USR Timişoara au fost admişi conform prevederilor Statutului USR, de către Biroul Naţional al USR, sens în care au fost verificate toate aspectele privind trecutul politic al fiecărui membru, fiind îndeplinite condiţiile de integritate ale USR de către toţi membri existenţi în filială, astfel încât USR nu a acceptat traseişti politici.
5. Biroul Local al Filialei USR Timișoara are o componentă echilibrată din punct de vedere al vârstei, fiecare segment de vârstă fiind reprezentat.
6. USR Filala Timişoara îşi cere scuze faţă de susţinătorii săi şi opiniei publice pentru modul în care un fost susținător a înţeles să îşi exprime nemulţumirea faţă de filială.

Share
Published by
deBanat.ro

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

4 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

10 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

11 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago