Categories: Partide

Radu Golban a „divortat” de Marian Munteanu, pe motiv de Securitate! ANR Timis: Oricum a trecut doar 2 ore pe la partid

Radu Golban nu mai candidează din partea Alianței Noastre România pe listele de la Camera Deputaților din Timiș. El susține că s-a retras din cauza angajamentului cu Securitatea semnat de Marian Munteanu, liderul acestuia. ANR Timiș anunță, în același timp, că Golban n-a prea trecut pe la partid și, deci, nu e bun de candidat.

La începutul lunii septembrie, Alianța Noastră România anunța o mare achiziție pentru parlamentarele din decembrie. Era vorba despre candidatura, în Timiș, a lui Radu Golban, timișorean care locuiește în Elveția, cel care a descoperit o datorie de 19 miliarde de euro a Germaniei către România. În 2014, Radu Golban s-a înscris în PRM, iar în 2015 a „migrat” către PSRO, partidul înființat de Mircea Geoană, și a fost vicepreședinte al acestei formațiuni. Între timp, candidatura sa lui Camera Deputaților din partea ANR a devenit deja istorie. Golban anunță, printr-un comunicat, că se retrage de pe liste și renunță la calitatea de membru al ANR, din cauza verdictului CNSAS legat de președintele formațiunii, Marian Munteanu. Acesta ar fi semnat un angajament cu Securitatea și ar fi primit bani pentru informările sale, dar nu poate fi considerat colaborator din cauza unor detalii de natură tehnică.

„Îmi anunț retragerea de pe listele ANR și retragerea din partid: îmi este imposibil să candidez într-un partid condus de un lider care a semnat un angajament de colaborare cu poliția politică, aceeași care mi-a împins părinții în exil (…) Am crezut până în momentul în care documentele din dosarul de Securitate al lui Marian Munteanu au devenit publice. Am citit și recitit argumentația CNSAS, care justifică verdictul de «necolaborare cu Securitatea», dar nu în sens literal, ci «în sensul legii» (…) Sunt două fracturi morale majore care mă determină să renunț la candidatura pe listele ANR. Prima: Marian Munteanu (…) a negat fără să clipească, și în repetate rânduri, orice fel de relație voluntară cu Securitatea. (…) A doua: Este irelevant, din punct de vedere moral, dacă notele sale informative au fost sau nu folosite de organele represive ale Securității”, a spus Golban.

Toate bune și frumoase, dar, la câteva ore distanță, filiala Timiș a ANR a anunțat, la rândul ei, că… nu-l mai susține pe Radu Golban la deputăție! Motivul? N-a prea trecut pe la partid, care nu-și poate încălca, nici măcar pentru el, „criteriile de selecție și promovare”! „Dorim să facem cunoscut faptul că Radu Golban, care a beneficiat de o mare încredere în momentul când s-a alăturat Alianței Noastre România, din nefericire nu s-a implicat în activitatea filialei Timiș. Singura sa legătură cu această filială a fost în data de 17 octombrie, timp de aproximativ două ore. Ca o consecință a acestei situații, Filiala ANR Timiș nu a putut susține candidatura dumnealui pe poziția I a listei de candidați la Camera Deputaților. Criteriile noastre de selecție și promovare nu pot fi încălcate nici pentru domnia sa și nici pentru nimeni”, precizează, într-un alt comunicat de presă, filiala Timiș a partidului condus de Marian Munteanu.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

6 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

9 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

12 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

12 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

14 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

15 ore ago