Categories: Ziaristu' de terasă

Jurnal de campanie (1): Meciul PSD – PNL, cat un duel Grindeanu vs. Robu

Joi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, astfel că, deși neoficial, se poate spune că s-a intrat în plină campanie electorală. La fel ca și la alte tururi de alegeri, „ziaristul de terasă” se va ocupa de acum înainte de această campanie, prezentând fapte din culise, mici comentarii, dar și unele opinii ale cititorilor.

Și Ilie Sârbu a avut buletin de Timiș

Principalele partide din Timiș, PSD și PNL, au depus încă de miercuri listele cu candidați. Ambele formațiuni și-au fixat drept țintă obținerea a câte două mandate de senatori și patru de deputați. Mai tupeist, liderul PSD-ist Sorin Grindeanu a anunțat că vrea un scor de peste 40% la alegeri, luându-i și peste picior pe liberali cu afirmația că a controlat buletinele candidaților social-democrați pentru a fi din Timiș. Cât va conta sau nu dacă un candidat e din Timișoara sau aiurea e greu de spus acum. De exemplu, a contat că Ilie Sârbu, veșnicul candidat PSD-ist de la ultimele alegeri, a avut cândva buletin de Timiș? Nu de alta, dar nu doar că n-a ajutat Timișoara, dar a blocat mai toate proiectele orașului. De fapt, ce-au făcut actualii parlamentari cu buletine de Timiș pentru județ sau Timișoara? Dacă știe cineva să ne anunțe!

Vom afla, în fine, cine-i mai frumos dintre Nasleu și Popoviciu?

Dincolo de candidați, e clar că la aceste alegeri principalii vectori de imagine pentru PSD și PNL sunt cei doi președinți, Sorin Grindeanu, respectiv Nicolae Robu. Unul șef la județ, altul șef la oraș. Primul meci dintre cei doi, disputat la alegerile locale, a fost câștigat detașat de PSD-ist. „Încoronat„ cu titlul de „Timișoara – Capitală Culturală”, câștigat de Timișoara, Robu va încerca să-și ia acum revanșa, deși îi va fi foarte greu. Și asta fiindcă, dacă Grindeanu va avea în spate o echipă numeroasă, Robu a avut „talentul” să se debaraseze în prag de campanie de aportul a aproximativ 20 de primari liberali, care nu știu dacă va fi compensat de sprijinul magnificului duet Ionuț Nasleu – Alin Popoviciu. Primul, vătaful Primăriei, al doilea, vătaful filialei PNL Timiș. În schimb, poate cu această ocazie vom dezlega una din marile enigme ale ultimilor ani: cine este mai frumos dintre Nasleu și Popoviciu. Pentru cei care nu știu, în urmă cu vreo zece ani, cei doi au avut un duel verbal de o mare finețe intelectuală: „Eu sunt mai frumos decât tine!”; „Dar eu am mai mult păr!”; „Dar tu nu ai banii mei!”; „Eu am telefon mai mișto!”; „Ghiulul meu e mai scump!”; „Eu sunt prieten cu Guță și Minune”; „Eu, cu Nuți Udrea!” ș.a.m.d. Cam așa a decurs discuția dintre cei doi, care la un moment dat era să degenereze chiar în ceva mai mult.

Cine o fi Alpinistul?

Fiindcă, vorba unui vechi săptămânal, cititorii noștri sunt mai inteligenți decât noi, unele comentarii venite din partea lor le vom publica în această rubrică. Astăzi prezentăm un altfel de portret al unui candidat, așa cum e văzut de un cititor. „Personaj important în peisajul media timișorean, având un lung șir de inițiative benefice pentru comunitatea noastră, ce-i drept nefinalizate până azi, a reușit să ajungă încă o dată în vârf, Iată c-a apărut, în fine, în politica timișoreană o personalitate care poate să urce repede piscurile politicii românești. Cât am asteptat noi, timișorenii, un concitadin care să întrunească toate calitățile necesare unui om politic, dar să aibă mai ales viteza de cățărare, calitate absenta – pâna acum – la politicienii băștinași. CV-ul impresionant confirmă calitățile extraordinare de alpinist ale lu’ Marilen. Timpii excepționali realizați până acum pentru atingerea rapidă, înainte de termenele normale, a piscurilor profesionale si administrative, ne indreptățesc să privim cu optimism evoluția viitoare a acestuia. De când așteptăm, noi timișorenii, ca un reprezentant de-al nostru să ajungă la butoanele din Capitală, iar o dată ajuns acolo sa coordoneze echipa de politicieni, aleși de noi, în lupta lor extenuantă pentru binele public. Universitatea metropolitană, metropola Timisoara-Arad, Centura și câte mai câte, vor deveni realități, nu promisiuni deșarte ca până acum. Așteptăm ca și colțarii de alpinist a lu’ Marilen să se înfigă cât mai repede, pe cele mai înalte piscuri ale politicii locale si naționale, iar de acolo de sus, el să aibă grijă și să îndrepte toate nedreptățile excelent sesizate de el de-a lungul timpului”.

Share
Published by
Ziaristul de (pe) terasa

Recent Posts

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

28 de minute ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

O oră ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

3 ore ago

La Timișoara va avea loc CyberTM, primul eveniment regional de securitate, destinat IMM

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va fi parte din  organizarea primului eveniment regional de cybersecurity…

4 ore ago

Protecția Consumatorilor face o serie de recomandări pentru zilele de 1 Mai și de Paști

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anuță că desfășoară acțiuni de control, în toată țara,…

5 ore ago

Colterm obține un preț la gaz cu 30% mai ieftin

Societatea Colterm a anunțat că a obținut un preț cu o treime mai mic pentru…

5 ore ago