Cine credea că Alina Gorghiu n-o să vină în Timiș în campania electorală, s-a înșelat. Șefa PNL a fost tot weekendul în Timiș, iar vineri avea rezervare chiar într-o discotecă PSD-istă, unde în ultima clipă n-a mai fost. Vedeți mai jos de ce. Pe neobservate, un mare partid interbelic dar și post-decembrist iese din istorie. E pentru prima dată după 1990, când PNȚCD nu participă la alegerile parlamentare.
Președinta PNL Alina Gorghiu a fost în weekend în campanie în Timiș, județul pe care cu mare cinste îl va reprezenta în Senat. A venit încă de vineri după amiaza după ce, în prealabil, și-a trimis aici o importantă echipă de campanie. Seara, sau mă rog noaptea, trebuie terminată pe ritmuri de bumtzi-bumtzi, probabil ca un fel de comemorare la un an de Colectiv. Curios, s-a ales în acest sens un club de fițe timișorean, cunoscut însă și ca fieff PSD. (De fapt, și „știristele” de la Robu Facebook TV sau chiar celebra Sanda Greblă sunt nelipsite din peisaj). E vorba de Clubul Epic, aparținând fostului președinte al PSD Timișoara, Sebastian Răducanu. Pentru Gorghiu a fost rezervată inițial o masă. Ulterior, alți lideri PNL, printre care Marilen Pirtea sau Cristian Bușoi, auzind că șefa lor din Tecuci va petrece în club, și-au mai rezervat două mese. Deja numărul liberali risca să ajungă mai mare decât cel al PSD-iștilor. Numai că rectorul UVT a avut o pretenție. Respectiv, ca mesele liberalilor să fie demarcate de „pulime” cu o bandă, ca nu cumva să se amestece cumva finii liberali cu cocalarii și pițipoancele din incintă. Numai că această solicitare a fost respinsă, iar în semn de protest Alina G. și restul liberalilor n-au mai fost în club. Și așa șefa libealilor naționali a ratat ocazia să se zbenguie alături de candidatul PSD Freddy Sdimonis, stâlp de bază al acestui club.
PNTCD a murit de facto. E tinut artificial in viata doar pentru sedii
Per total, în Timiș și-au depus candidaturile 14 formațiuni politice și trei candidați independenți (ex-consilierul Petrică Folică, Remi Rădulescu și Rodica Barna). Dintre aceste partide sunt unele de care n-au auzit probabil nici proprii candidați până în momentul în care și-au depus candidaturile. Curios este faptul și cum au reușit să strângă sermnăturile necesare, atâta timp cât partide mult mai cunoscute s-au cam chinuit în acest sens. Cine a auzit de exemplu de Partidul Socialist Român? Care în Timiș are două candidate: Clementina la Senat și Virginica la Camera Deputaților. Sau de BUN sau de PNR sau de PPU (S-L)? Lipsește în schimb un nume care reprezintă ceva și pentru istoria interbelică a României, dar și pentru cea post-decembristă. Este vorba de PNȚCD, partid care pentru prima dată după 1990 nu mai participă la alegerile parlamentare. Nici singur, nici în alianță. Ori a nu participa sub nicio formă la alegeri, înseamnă automat că nu prea mai exisști ca partid. Cu toate acestea, PNȚCD refuză să anunțe și oficial dispariția sa, poate și fiindcă n-ar cam vrea să părăsescă sediile pe care le deține în toată țara.
Să ne pregătim de „teleormanizare”. Faza cu librăria
Dacă tot se vorbește despre „teleormanizarea” României în cazul în care PSD va ajunge la guvernare, uneori o să mai prezentăm și știri de pe moșia lui Liviu Dragnea. Ca să vedem ce ne așteaptă și pe noi. Cică în Teleormaa nu mai există nicio librărie și asta de ceva ani. E pe bune, nu-i la mișto. Probabil cei de acolo s-au gândit – și n-au fost departe de adevăr – că un om care citește n-are cum să voteze cu PSD. De altfel, dispariția librăriilor explică și de ce în județul în care și morții votează cu PSD, social-democrații obțin scoruri astronomice.
Cei care doresc comercializarea de produse specifice de Sfântul Nicolae la Timișoara sunt așteptați să…
Peste doar o săptămână, la Timișoara se va deschide cea mai nouă ediție a Târgului…
Conform datelor companiei Rețele Electrice Banat, la primele ore ale dimineții de vineri, ca urmare…
Contribuabilii români sunt avertizați de Agenția Națională de Administrare Fiscală cu privire la reapariția unor…
Clădirea cinematografului Studio, din centrul Timișoarei, a fost finalizată. După o investiție de cinci milioane…
Cetăţenii românii care în ziua votului pentru alegerile prezidențiale nu se află pe teritoriul României pot…